Skip to Content

Това са 20-те най-безопасни авиокомпании в света

Closed
by January 20, 2018 General

Много хора се страхуват от пътуването със самолет, макар да е доказано, че дори това с кола е по-опасно. Инцидентите с летателни средства прогресивно намаляват, а 2017 бе обявена за най-безопасната година в историята на авиацията, което е впечатляващо, имайки предвид, че е била и най-натоварената.

Ако все пак не се чувствате спокойни в самолет, може би трябва да избирате авиолинии, които са се доказали в сферата на сигурността.

Австралийският сайт за анализ на авиоиндустрията AirlineRatings.com публикува ежегодната си класация на най-безопасните авиокомпании в света. Сред наблюдаваните 409 има 20, които изпъкват като „най-добри сред най-добрите“, казва главният редактор на сайта Джефри Томас. Те са „винаги на преден план в областта на иновациите в безопасността, оперативните постижения и пускането на нови и по-развити самолети“, отбелязва той.

12-те най-продавани албуми на всички времена

Кой е любимият ви музикален албум? И наредил ли се е той сред най-продаваните в историята?
Класация на най-успешни…

Сайтът е решил да постави на равна позиция всички авиокомпании в топ 20. В азбучен ред това са: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Royal Jordanian Airlines, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, Virgin Atlantic и Virgin Australia.

Големите отсъстващи от класацията през 2018 г. са американските авиокомпании Delta и United. През април 2017 г. завидните резултати на Delta в областта на надеждното обслужване бяха подкопани от петдневния хаос, при който над 3200 полета бяха отменени заради бури.

Откриха един от най-големите диаманти, намирани някога (СНИМКА)

Диамант, за който се смята, че е петият най-голям намиран някога, бе открит в африканската държава Лесото. Това съо…

Същия месец репутацията на United Airlines пострада сериозно, след като видео с пътник, принуден да напусне препълнен самолет, стана хит в интернет.

Новите авиокомпании в списъка тази година са базираната в Дубай Emirates и китайската Hainan Airlines.

Редактор:

Previous
Next