Skip to Content

00:49 Vyncke is 'Onderneming van het Jaar'

Closed
by October 19, 2016 General

Vyncke is de winnaar van de award ‘Onderneming van het Jaar’ 2016. Het familiebedrijf uit Harelbeke dat industriële energie-installaties voor de omzetting van biomassa bouwt, volgt als 22e laureaat op de erelijst baggerbedrijf DEME op. MediaGeniX is de nieuwe Beloftevolle onderneming van het jaar.

Vyncke haalde het in de finale van Boma International, een distributeur van schoonmaakmiddelen uit Antwerpen, Gemaco Group uit Mechelen, actief in de marketingsector, en LVD Group, een machinebouwer voor de staalindustrie uit Gullegem. De onderneming kreeg de prijs uit handen van vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V).

Het bedrijf werd in 1912 opgericht. Vier generaties later staan Peter en Dieter Vyncke aan het roer. Vyncke bouwt en ontwerpt industriële energie-installaties voor de omzetting van biomassa-afvalstromen in groene energie.

Elf landen
Het bedrijf heeft inmiddels vestigingen in Brazilië, Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Tsjechië, India, Maleisië, Thailand, China en Singapore. Vyncke was in 2015 goed voor een omzet van 100 miljoen euro en stelt 335 mensen tewerk.

Previous
Next