Skip to Content

27 jaar na zijn strafste stunt: Singaporese darter (63) maakt publiek op WK opnieuw compléét gek

Closed
by December 19, 2017 General
rv

Paul Lim heeft voor sensatie gezorgd op het PDC WK darts in het Alexandra Palace in Londen. De Singaporees, 63 jaar, klopte in de eerste ronde ex-wereldkampioen Mark Webster met 3-2. Een stunt van formaat van Lim, die tijdens de hele wedstrijd luid werd bejubeld door het uitzinnige publiek. En daarvoor moeten we bijna 30 jaar terug in de tijd.

Op 9 januari 1990 was het dat Paul Lim, alias ‘The Singapore Slinger’, de dartswereld een nieuwe dimensie gaf. Als allereerste speler ooit gooide hij een ‘ninedarter’ tijdens een WK. Twee scores van 180 en een finish van 141 (triple 20, triple 19 en dubbel 12): de Lakeside Country Club in Frimley Green – van twee verschillende WK’s door een opsplitsing van de dartsbonden was nog geen sprake – werd compléét gek (zie video hieronder). Het nooit vertoonde kunststukje leverde Lim 52.000 pond op. En eeuwige roem. “Nog altijd word ik op straat een legende genoemd”, blikte Lim in 2014 terug op zijn stunt. “Zonder die ninedarter denk ik niet dat iemand zou weten wie ik ben. Het was de start van een nieuw, beter leven.”

Gisteren werd de Singaporees, 63 jaar inmiddels, opnieuw als een held ontvangen in Alexandra Palace. Gedragen door de massale steun van het publiek klopte Lim zowaar Mark Webster, ex-wereldkampioen bij de BDO. ‘There’s only one, Paul Lim’ en ‘We love you, Paul Lim, we do’, klonk het tijdens en na de wedstrijd uit duizenden kelen. De mythe leeft nog even voort, zoveel is zeker.


Previous
Next