Skip to Content

5 rare vliegtuigweetjes waar de crew jou…

Closed
by December 28, 2016 General


  Eventjes op adem komen

  Tijdens het instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe je de zuurstofmaskers moet gebruiken. ”Help eerst jezelf voordat je een ander helpt” wordt vaak vertelt in het filmpje. Het masker geeft zuurstof voor slechts 14 á 20 minuten. Net genoeg voor het vliegtuig om te landen.

  Foto: Hollandse Hoogte

  Gas geven

  Dit is misschien eerder een eng dan een grappig feitje. De brandstof van een vliegtuig kan op  zijn terwijl hij vliegt. Gelukkig hebben de vliegtuigmaatschappijen daar iets op bedacht: Ram Air Turbine of RAT. Deze kleine generators maken van de luchtstroom energie, zodat als de primaire energiebronnen uitvallen het vliegtuig in de lucht blijft.

  Foto: wikimedia Commons

  Het kleine kamertje

  Voor een aantal van ons is het toiletbezoek tijdens de vlucht al ongemakkelijk genoeg. Tussen de stoelen in de rij wachten om vervolgens in een klein hokje in een wiebelend vliegtuig je behoefte te doen. Je kan het kleine kamertje op slot doen, maar iemand buiten kan het slot ook open maken. Dit is eigenlijk wel logisch, als er een ongeluk is moeten de stewards en stewardessen erbij kunnen.

  Foto: Hollandse Hoogte

  Fris en fruitig

  Leg je brood niet op het tafeltje, want die klaptafels zijn ontzettend smerig. Volgens onderzoek van microbiologen in opdracht van Travelmath is dat de broedplaats van bacteriën. Het vliegtuigpersoneel probeert het vliegtuig zo schoon mogelijk te krijgen, maar met de korte stops is dat bijna onmogelijk. Het toilet is daarentegen het schoonste onderdeel van het vliegtuig.

  Foto: Hollandse Hoogte

  Over lijken gaan

  Triest genoeg komen ook wel eens mensen te overlijden tijdens een vlucht. Het kan ook niet anders aangezien er per jaar miljarden mensen vliegen. Het personeel probeert natuurlijk zo snel mogelijk op de dichtstbijzijnde luchthaven te landen, maar soms is dat onmogelijk. Daarom heeft Singapore Airlines een speciale cabine voor de overledene.

  Foto: Hollandse Hoogte

   

  Heb jij wel eens iets vreemds gezien in het vliegtuig? Laat het in een reactie weten.

  Vaker Premium artikelen lezen?
  Registreer en lees elke maand
  15 Premium artikelen gratis!

  Vaker Premium artikelen lezen?
  Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?

  Schrijf een reactie  De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

  ‘);
  }

  Previous
  Next