Skip to Content

8 авиокомпании, които изведоха пътуването по въздух на друго ниво (СНИМКИ)

Closed
by December 30, 2017 General

Водещите авиокомпании в света преосмислиха пътешестването в първа класа, предлагайки на клиентите си все повече лично пространство.

В последно време много от превозвачите обновиха своите услуги. Основна тенденция тук е уединението. Авиокомпаниите отговарят на желанието на пътниците да доплатят за закрито купе с истинска врата.

Освен това все повече места в първа класа вървят с отделни легла и места за сядане.
Да не забравяме и за забавленията.

Singapore Airlines


Този авиопревозвач представи обновени кабини с подвижни врати в началото на ноември. Ключова особеност е разделението на леглото и креслото. Сега във всяка каюта има легло с дължина 193 км и въртящо се кожено кресло с широчина 53 см. Компанията инвестира 850 млн. долара в новия си продукт.
Самолет: Airbus A380

Emirates


Авиокомпанията Emiratesпрезентира обновения си салон първа класа на 12 ноември, по време на Dubai Airshow 2017. Дизайнът на шестте „каюти“ е създаден в сътрудничество с Mercedes-Benz. Всички са снабдени с подвижна врата, която напълно изолира пътниците от външния свят.Новото кресло се трансформира в почти 2-метрово легло и приема специално положение zero-gravity, както при космонавтите.
Самолет: Boeing 777и А380

Etihad Airways


Близкоизточната авиокомпания Etihad Airwaysсъщо предлага нова първа класа на борда на Airbus A380. Става дума за осем отделни закрити каюти с кресло и огромен диван, който се разтяга в легло. При желание могат да бъдат обединени две каюти. Пътниците имат достъп до индивидуален минибар и система за развлечение на 81-сантиметров монитор.
Самолет: Airbus A380

Lufthansa


Германският превозвач Lufthansa оперира предходното поколение кресла първа класа, справедливо залагайки на факта, че комфортът не се изчерпва с мястото, на което седим. Поради това пътниците от първа класа имат специален персонал на борда и на летището, храна и напитки, възможност да се доберат до летището с лимузина, да прекарат времето преди полета на отделен терминал, който предлага бани, ресторант и магазин.
Самолет: Airbus A330/340/380/Boeing 747

British Airways


За пътниците на British Airwaysса предвидени закръглени каюти, познати от лайнери, като Boeing 787. Те са 14 на брой, като всяка има почти двуметрово легло, дисплей с диагонал 38 см и зареждане на устройства. На летището компанията предлага отделни зали за чакане със спа зони.
Самолет: Airbus A380/Boeing 747/777/787

Air France


La Première — така се казва първа класа на борда на Air France. Каютите са 4 или 9 и наподобяват удобно кресло във всекидневна. То се разтяга и се получава двуметрово легло. Проблемът с уединеността е решена по френски — две огромни щори ви скриват от външния свят.
Самолет: Airbus A380/Boeing 777

Swiss

Нови масивни кресла се появиха на борда на новите 777 от началото на 2016 г. Пътниците получават отделна кабина с всичко необходимо за комфортен полет — разтегателен диван-легло, 81-инчов монитор, но няма врата.
Самолет: Airbus A330/340/Boeing 777

Korean Air


Авиокомпанията Korean Airанонсира нови кресла за първа класа още през втората половина на 2015 г. Това са първите закрити каюти в Korean Air с подвижни врати. Във всяка една от кабините има кресло-легло, 61-инчов дисплей, набор за път, индивидуално осветление, контакт. Може да се поръча европейско блюдо или такова от корейската кухня.
Самолет: Airbus A330/380/Boeing 747/777/787.

Previous
Next