Skip to Content

Tuesday, September 29th, 2020

ABN AMRO rondt Aziatische verkoop af

Closed
by April 30, 2017 General

Gepubliceerd op 30 apr 2017 om 20:03 |
Views: 26
| Onderwerpen: Azië, banken

AMSTERDAM (AFN) – ABN AMRO heeft de verkoop van zijn private banking-activiteiten in Azië en het Midden-Oosten aan bank- en vermogensbeheerder LGT uit Liechtenstein afgerond.

De deal werd in december vorig jaar aangekondigd. De verkoop levert naar verwachting een netto boekwinst op tussen de 193 miljoen euro en 215 miljoen euro in het tweede kwartaal van het jaar.

Het verkochte ABN AMRO Private Banking beheert ongeveer 20 miljard dollar, zo’n 18,5 miljard euro, aan vermogen van klanten in Singapore, Hongkong en Dubai. Ook het kantoor in Dubai valt onder de verkochte activiteiten. Dat kantoor raakte eerder in opspraak. Medewerkers van de bank schoten er ernstig tekort in het voorkomen van witwaspraktijken. ABN AMRO kreeg daar, kort voor de beursgang in Amsterdam, een boete voor van 1,2 miljoen euro.

LGT Group, voorheen het Liechtenstein Global Trust, is de grootste bank- en vermogensbeheerder ter wereld die in handen is van een familie. Het is eigendom van de prinselijke familie van het land.

Gerelateerd

Azië

VolgenKlik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.banken

VolgenKlik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.ABN AMRO

VolgenKlik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Previous
Next