Skip to Content

Asien: Japansk pengepolitik sender aktier i dybet

Closed
by June 16, 2016 General

– Japan vil sandsynligvis være nødt til at komme med noget finanspolitisk stimulans, nu hvor grænserne for effektiviteten af den monetære politik er nået, vurderer økonom Tim Condon fra ING Groep i Singapore ifølge Bloomberg News.

Bank of Japans beslutning har styrket den japanske yen med næsten 2 pct. siden onsdag, og styrkelsen er gift for aktiemarkedet.

I Tokyo falder det toneangivende Nikkei 225-indeks 2,1 pct., mens det bredere Topix-indeks dropper 2,0 pct.

De kinesiske aktier på fastlandet begrænser tabene, mens børsen i Hongkong følger de japanske aktier nedad.

– Hongkong markedet har været under pres på grund af flere faktorer fornylig. Brexit er blevet en stor usikkerhedsfaktor, der har reduceret lysten til risikobehæftede aktiver på verdensplan kraftigt, og Federal Reserve har også udtrykt bekymring over den globale økonomi. Og så så Kinas økonomiske data ikke godt ud heller, siger analytiker Ken Chen fra KGI Securities i Shanghai til Bloomberg News.

Shanghai Composite ligger med et marginalt fald, og CSI 300-indekset siver 0,1 pct., mens Hang Seng i Hongkong dropper 1,9 pct.

Bandt de øvrige børser falder Kospi-indekset i Seoul 0,9 pct., og Singapores Strait Times-indeks modsat dykker 0,8 pct., mens Taiwans Taiex-indeks dropper 0,7 pct., og ASX-indekset i Sydney kort før lukketid ligger med et minus på 0,1 pct., mens

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,3 pct. klokken 06.30 torsdag.

Indeks Udvikling

%

Nikkei 225

-2,1

Topix

-2,0

Hongkongs Hang Seng

-1,9

China Shanghai Composite

-0,0

China CSI 300

-0,1

Taiwan Taiex

-1,2

Sydkoreas Kospi

-0,9

Indiens BSE Sensex

-0,7

Singapores STI

-0,8

Sydney ASX 200

-0,1

Indeksværdi klokken 06.25

Previous
Next