Skip to Content

Barsel, doping og mystik om Serena: Caroline kan gå i top-tre

Closed
by December 25, 2016 General

Maria Sharapova er ude med karantæne frem til april, Petra Kvitova må grundet er voldsomt knivoverfald sidde ude et halvt år og Victoria Azarenka er gået på barselsorlov, mens ingen rigtigt ved, hvor 35-årige Serena Williams står, før 2017-sæsonen inden for en uge serves i gang.

På den baggrund burde Caroline Wozniackis imponerende efterår måske sende hende et stykke frem i forhåndsforventningernes favoritfelt, men tager man temperaturen hos Danmarks to førende eksperter på WTA-turen, er der adskillige graders forskel.

Michael Mortensen er klart den mest optimistiske.

– Hun er helt sikkert en af mine favoritter til at spille finale i Australian Open, siger han.

– Jeg håber, hun kan starte sæsonen godt og få tilpas mange kampe til at bringe sig i position til den turnering. I efteråret spillede hun noget af sit bedste nogensinde. Der var spilleglæde, fantasi, entusiasme og vilje til at eksperimentere offensivt, roser Wozniackis tidligere træner, der også kun hører positive toner fra Carolines aktuelle træningslejr i Florida.

– Hun er virkelig motiveret og åben overfor nyt. Det var godt, at hun hentede to turneringssejre efter US Open-finalen, for hun fik sendt et signal til konkurrenterne om, at hun er tilbage.

– Jeg håber, hun træder i karakter fra starten af sæsonen. Kan hun finde det samme spil som i efteråret, kan det blive hendes bedste sæson nogensinde. Det skal jo gerne blive i år eller næste år, hun henter sin grand slam. Hvis bare hun kan holde sig skadefri og bevare spilleglæden, så hun er afslappet på banen.

En god sæsonstart, hvor hun hurtigt finder sit topniveau, er yderst vigtig for Caroline Wozniacki, er eksperterne enige om. Foto: APEn god sæsonstart, hvor hun hurtigt finder sit topniveau, er yderst vigtig for Caroline Wozniacki, er eksperterne enige om. Foto: AP
Tine Scheuer er lidt mere skeptisk end sin træner- og kommentatorkollega.

– Jo, jeg er da positiv, men de første par måneder bliver så afgørende, siger hun.

– Det er et must, at Caroline holder sig fit over hele sæsonen, at hun får lagt et godt program og bliver oppe på det niveau, vi så i efteråret.

– Der var mange gode takter, men hun må ikke dale ret meget og skal snarere lægge lidt på. Kan hun det, kan der følge mange gode ting, og der er jo ingen spillere, hun ikke kan slå, hvis hun er fit og spiller godt, siger hun.

– Jeg kan godt se hende vinde turneringer næste år og hun ligger også til at gå i uge to i grand slams. For mig vil det klart være godkendt, hvis hun slutter i top 10 og kommer med til Singapore.

Caroline Wozniacki åbner sæsonen i Auckland og er også tilmeldt i Sydney, før Australian Open starter 16. januar.

***

De kan floppe og toppe

Serena Williams er på jagt efter sin 23. grand slam i single, som vil sende hende forbi Steffi Graf på rekordlisten. Men hvor står hun? Foto: APSerena Williams er på jagt efter sin 23. grand slam i single, som vil sende hende forbi Steffi Graf på rekordlisten. Men hvor står hun? Foto: AP
Michael Mortensen var ikke voldsomt imponeret over de unge udfordrere i 2016, men han kan godt se et par stykker af dem tage det næste skridt:

– Karolina Pliskova er spændende. Hun har en stor serv og kommer mere frem til nettet. Spillemæssigt er hun til Top 5. Det betyder rigtig meget at hun har været i sin første grand slam-finale (US Open, red.), og at hun slog Serena undervejs. Det giver selvtillid og sender et signal, som aftvinger respekt.

– Elina Svitolina er yngre og har spillet flot. Hun kan sætte et ekstra aftryk, og så er jeg spændt på Belinda Bencic, som blev sat tilbage af skader i år. Hun er en begavet spiller, som har fået endnu flere facetter i sit spil.

– Serena Williams burde jo snart trække stikket, men hun kan stadig dominere, hvis hun er selektiv med sine turneringer. I år tabte hun en del kampe, hun ikke burde have tabt, og måske er der røget lidt af respekten for hende. Men jeg tror, hun er opsat på at vaske de pletter væk og sætte nogle ting på plads.

– Jeg tror ikke, Angelique Kerber holder førstepladsen. Hun red på en bølge, fik så meget selvtillid og kom op i hovedet på modstanderne. Men jeg tror, det bliver svært at holde motivationen. Meget afhænger af hendes sæsonstart. Hvis hun får et knæk i Australien, kan hun få det svært.

Michael Mortensens top 3 om et år:

Serena Williams

Simona Halep

Caroline Wozniacki.

Såvel Scheuer som Mortensen mener, at den 22-årige ukrainer Elina Svitolina, der aktuelt er verdens nummer 14, kommer til at præge næste sæson. Foto: AP Såvel Scheuer som Mortensen mener, at den 22-årige ukrainer Elina Svitolina, der aktuelt er verdens nummer 14, kommer til at præge næste sæson. Foto: AP
Tine Scheuer tror, at veteraner som Roberta Vinci og Samantha Stosuer får en svær sæson, og at en noget yngre Petra Kvitova kan få det samme (foreløbig er tjekken ude mindst seks måneder efter at være stukket i hånden med en kniv. red.).

– Jeg er i tvivl om Serena. Jeg tror ikke, hun kan holde niveau, hvis hun kun spiller nogle få store turneringer. Så får hun ikke kampe nok og kommer til at mangle smørelse.

– Måske kan hun vinde en enkelt grand slam, for selvfølgelig har hun power og serv til at ramme den i syv kampe i træk. Til gengæld tror jeg, at hun kun er motiveret i forhold til grand slams, så hun falder lidt fra.

– Jeg tror, Kerber kan holde sig deroppe. Hun vil være langt fremme i de store turneringer. Hun er vokset markant både i forhold til fysikken og det mentale. Hun har vænnet sig til at være topspiller.

– Svitolina glæder jeg mig til at se. Hun har arbejdet godt med fysikken, server lidt bedre og er mentalt i fremgang, når kampene skal lukkes. Hun har spillet lidt mere nuanceret i år og har lært sig mange gode ting. Hun har fået et bedre flow i spillet.

– Madison Keys har de våben, der skal til både med serven og de næste slag. Hun kan slå sig ud af de trængte situationer. Hun har vundet turneringer i år og har lært meget af at være med i sæsonfinalen.

Tine Scheurs top 3 om et år:

Angelique Kerber

Elina Svitolina

Madison Keys.
Tyske Angelique Kerber (tv) slog tjekken Karolina Pliskova i årets US Open-finale, og de er begge gode bud på flere store finaler i 2017. Foto: APTyske Angelique Kerber (tv) slog tjekken Karolina Pliskova i årets US Open-finale, og de er begge gode bud på flere store finaler i 2017. Foto: AP

Se også: Det elskede vi i 2016: Mulles svensker-scoring og nøgen baneløber

Se også: Kvitova efter knivoverfald: Jeg vil tilbage på banen

Se også: Vanvittige beløb: Millionpræmier venter på Caroline og co.

Singapore WTA Finals Tennis – 20. dec. 2016 Rystet Wozniacki: Det er så skræmmende

ana-ivanovic-og-caroline-wozniacki Tennis – 14. dec. 2016 Stjerner på stribe: Wozniacki nomineret til fjollede priser

Previous
Next