Skip to Content

Saturday, October 19th, 2019

Bedrijven maken werk van Panama Papers

Closed
by October 20, 2016 General

Grote bedrijven zijn flink aan de slag gegaan met de recente onthullingen over grootschalige belastingontwijking en -ontduiking in de Panama Papers. Ruim een kwart van de grote financiële instellingen in de wereld heeft op basis van de gelekte documenten mogelijke verdachte transacties of activiteiten gemeld bij toezichthouders. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van accountantsorganisatie KMPG.

Veel ondernemingen hebben hun volledige klantenbestand vergeleken met de namen die voorkomen in de Panama Papers. KMPG merkt op dat de meeste bedrijven naar aanleiding van de publicatie ook hun organisatie beter hebben ingericht, om voortaan adequater te kunnen reageren op dit soort datalekken.

Uit het onderzoek blijkt verder dat veel nationale toezichthouders zich erg actief opstelden. Vooral de toezichthouders in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Hongkong, Singapore, Zuid-Afrika en Griekenland toonden een meer dan gemiddelde belangstelling voor de mogelijke betrokkenheid van financiële instellingen in hun land.

Previous
Next