Skip to Content

Bertens blijft nummer 22

Closed
by October 24, 2016 General
ANP

Bertens blijft nummer 22

SINGAPORE – Tennisster Kiki Bertens heeft geen winst geboekt op de wereldranglijst, ondanks haar sterke prestaties afgelopen week in Luxemburg. De 24-jarige Westlandse bereikte daar de halve finales, waarin ze werd gestuit door Monica Niculescu. De Roemeense pakte vervolgens ook de titel op het WTA-toernooi.

Door ANP – 24-10-2016, 7:34 (Update 24-10-2016, 7:48)


Bertens verdiende weliswaar de nodige punten in Luxemburg, maar dat leverde haar geen terreinwinst op voor de wereldranglijst. Ze vond haar naam maandag opnieuw terug op de 22e plaats. Aan de top tien, aangevoerd door de Duitse Angelique Kerber, veranderde niets. De beste acht tennissters van dit jaar doen deze week in Singapore mee aan de WTA Finals.

Bertens rekent op deelname aan de WTA Elite Trophy, het eindejaarstoernooi voor de nummers negen tot en met twintig op de ranglijst van dit jaar. Ze vliegt deze week sowieso naar de Chinese stad Zhuhai, hoewel Bertens officieel nog moet worden toegelaten. De organisatie mag van de twaalf beschikbare plaatsen op het toernooi namelijk één plek zelf invullen. Die wildcard ging naar de Chinese Zhang Shuai. Bertens, die twintigste staat op de ranglijst van dit seizoen, geldt daarom voorlopig als eerste reserve.

Bij de mannen zakte Robin Haase op de nieuwste versie van de wereldranglijst naar de 64e plaats, vier plekken lager dan vorige week. De 29-jarige Hagenaar werd afgelopen week op het ATP-toernooi van Antwerpen in de tweede ronde uitgeschakeld. De Serviër Novak Djokovic voert de mondiale ranglijst aan, gevolgd door Andy Murray uit Schotland.

Previous
Next