Skip to Content

Wednesday, December 11th, 2019

Blandet stemning i Asia

Closed
by November 15, 2016 General

Det er blandet stemning på de asiatiske børsene tirsdag morgen.

I Japan faller Nikkei 0,13 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,05 prosent.

Shanghai Composite i Kina er ned 0,18 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong klatrer 0,45 prosent.

Kospi i Sør-Korea svekkes 0,16 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 0,37 prosent, og Straits Times i Singapore klatrer 0,49 prosent.

Ifølge sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, har risikoen i markedet økt etter valget av Donald Trump som USAs neste president.

– Vi forventer en ytterligere økning i volatiliteten, ettersom markedene forsøker å finne ut hvilken politikk som vil komme fra USA, sier han til Bloomberg News.

Trump vant valget etter å blant annet ha lovet å kutte skatter, bruke mer enn 500 milliarder dollar på infrastruktur, samt begrense importen. Det er imidlertid ifølge nyhetsbyrået en viss skepsis til om Trumps forslag vil bli fullt støttet av Kongressen.

– En av utfordringene er at det ikke er mulig å forutsee hvilken effekt disse trekkene vil få. I mange tilfeller må vi bare vente og se, sier McCarthy til Bloomberg News.

Oljeprisen

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 1,64 prosent til 45,16 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,94 prosent til 44,16 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 44,24 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Previous
Next