Skip to Content

(BO) Златен и сребърен медал завоюваха старозагорски ученици на Международната олимпиада по математическо предизвикателство в Сингапур

Closed
by July 18, 2017 General

BOBSTH 10:11:31 18-07-2017
MH1010BO.006
Стара Загора – ученици – медали

Златен и сребърен медал завоюваха старозагорски
ученици на Международната
олимпиада по математическо предизвикателство в Сингапур

Стара Загора, 18 юли/ Румяна Лечева, БТА/
Със златен и сребърен медал от Олимпиадата на математическото предизвикателство (Singapore International Math Olympiad Challenge – SIMOC) се завърнаха днес Мирослав Минчев и Теодор Танков от Природоматематическата гимназия “Гео Милев” в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на общината. Олимпиадата се е провела от 14 до 17 юли в Сингапур.
Шестокласникът Мирослав Минчев е спечелил златен медал в индивидуалния турнир, бронзов медал в отборното състезание и сребърна купа в комплексното класиране.
Сребърен медал е спечелил и връстникът му Теодор Танков. За пореден път участието на двамата старозагорски ученици в математическата надпревара е финансирано от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.
В Олимпиадата на математическото предизвикателство са участвали почти 1000 ученици от 16 страни. Награждаването на победителите се е състояло в залата на културния център на Сингапурския университет.
Следващото участие на старозагорските математици е в откритото първенство на Азия, което ще е от 3 до 6 август в Куала Лумпур – Малайзия.
/МХ/

Previous
Next