Skip to Content

Wednesday, August 12th, 2020

Boe og Mogensen slår verdensettere og er tæt på triumf

Closed
by April 15, 2017 General

Badmintonduoen Mathias Boe og Carsten Mogensen er et skridt nærmere den helt store triumf i Singapore.

Lørdag spillede den rutinerede danske herredouble sig frem til finalen med en overraskende sejr over verdens i øjeblikket bedste par, indoneserne Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo.

Danskerne vandt 11-21, 21-11 og 21-14 efter et stærkt comeback.

Gideon og Sukamuljo, der senest tabte en kamp i december sidste år, har det med at slå til i lange stimer, hvor modstanderne ikke kan følge med.

En af stimerne slog Boe og Mogensen omkuld i første sæt, som var jævnbyrdigt frem til 10-9 til indoneserne. Herfra trak Gideon og Sukamuljo fra og vandt første sæt 21-11.

Danskerne lod sig dog ikke mærke og kom stærkt ud til andet sæt. Indoneserne fik aldrig svaret tilbage på en tidlig dansk 5-0-føring, og med stærkt spil kørte Boe og Mogensen andet sæt hjem.

De gode tendenserne fortsatte ind i tredje og afgørende sæt, hvor danskerne igen fik skabt sig et forspring.

Faren var hele tiden, at Gideon og Sukamuljo fandt ind i en stime. Bagud 6-13 begyndte de indonesiske verdensettere at røre på sig og fik reduceret til 10-14.

Tættere på kom verdensetterne ikke, og Boe og Mogensen trak fra og vandt 21-14.

I søndagens finale venter kineserne Junhui Li og Yuchen Liu, der er seedet fire i Singapore.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har også sikret sig en plads i finalen. I damedouble venter de olympiske mestre Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo fra Japan.

/ritzau/

Previous
Next