Skip to Content

Brunvoll kjøper opp stort selskap

Closed
by December 20, 2016 General

Brunvoll AS har inngått avtale med Incus Investor ASA om kjøp av alle aksjene i selskapet Scana Propulsion AS, inkludert datterselskapene Scana Volda AS og Scana Mar-El AS i Norge og tre salgsselskaper lokalisert i USA, Singapore og Kina.

Samtidig har Brunvoll Holding AS inngått opsjonsavtale om kjøp av Scana Eiendom Volda AS, som eier produksjons- og kontorfasilitetene til Scana Volda AS.

– Langsiktige eiere

– Eierne viser med dette at man er langsiktig og gjerne vil være med å utvikle Brunvoll til å møte markedet med en bredere produktportefølje. Vi har en uttalt strategi hvor kvalitet i alle ledd med utvikling og produksjon med en høy grad av automasjon skal skje i Norge står sentralt. Det er nå to selskaper med lange tradisjoner og kompetanse innen det maritime marked i Norge og internasjonalt som går sammen gjennom dette oppkjøpet, sier styreleder Arthur Brunvoll i en pressemelding

– Både Brunvoll og Volda Mekaniske – som selskapet het tidligere – er omtrent like gamle, og har samme bakgrunn fra utvikling og produksjon av semidieselmotorer på begynnelsen av 1900 – tallet, sier Brunvoll.

Gir og propellanlegg

Scana Propulsion AS er i dag en velrenommert leverandør av gir og propellanlegg med tilhørende styringssystem til framdrift av skip, og har dermed et komplementært produktområde til Brunvoll.

Adm.direktør Odd Tore Finnøy i Brunvoll AS framhever at dette kjøpet er et strategisk grep fra Brunvoll sin side, hvor målet er å skape en vinn – vinn situasjon for begge selskap.

– Sammen kan vi tilby enda bedre og helhetlige løsninger for både framdrift og manøvrering av avanserte skip. Kundene etterspør gode og helhetlige løsninger, med lave levetidskostnader og energieffektiv drift. Vi styrker vår posisjon i markedet med dette kjøpet, sier Finnøy.

Transaksjonen er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Previous
Next