Skip to Content

Carlsens neste VM-kamp kan bli spilt i Asia

Closed
by December 25, 2016 General

(Dagbladet): Som Dagbladet tidligere har skrevet, ønsker krefter både i Stavanger og Oslo å arrangere Magnus Carlsens neste VM-kamp.

Julaften får Dagbladet opplyst at de norske arrangørene trolig vil få konkurranse fra Asia. Det bekrefter rettighetshaveren til VM-kampene.

– Vi ser på mange forskjellige land, både i Asia og Europa, sier Agon-eier Ilya Merenzon.

Positiv FIDE-president

VURDERER ASIA: Agon-sjef Ilya Merenzon (til høyre) bekrefter at VM-kampen kan bli spilt i Asia. Foto: Scanpix Vis mer

Agon kjøpte lisensen til VM-rettighetene av Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) i 2012. Siden den gang har selskapet stått bak samtlige av Carlsens tre VM-kamper i karrieren, spilt i India, Russland og USA.

GJENVALGT: Kirsan Iljumzjinov slo i 2014 Garry Kasparov i kampen om FIDEs presidentverv for de neste fire årene. Vennen til Vladimir Putin hadde da allerede sittet med makten i 19 strake år. Video: Joachim Baardsen Vis mer Vis mer Vis mer

I et intervju med det russiske nyhetsbyrået Tass er FIDE-president Kirsan Iljumzjinov positiv til en VM-kamp i Asia i 2018.

Både Singapore og Japan skal ha vist konkret interesse, i tillegg til et tredje, ikke navngitt land.

– Begge landene aspirerer til å arrangere kampen, sier Iljumzjinov til Tass.

Kan bli kunngjort til våren

Carlsen har på sin side ikke uttrykt klare preferanser for hvor han ønsker å spille sin neste match, men 26-åringen har sagt at han er positiv til Norge.

En kamp vil koste et sted mellom 40-60 millioner, noe blant andre Norway Chess-ledelsen er klar til å jobbe for.

– Vi har fått en solid erfaring som arrangør. Vi har hatt alle de aller beste spillerne i verden på turneringene våre. Vi har også gjort en del som andre arrangører ikke har gjort for å fremme sjakken med å nå ut til publikum og for å kommersialisere sjakken litt. Hvorfor skal ikke VM kunne komme til Norge, sa styreleder Kjell Madland til Dagbladet sist måned.

Ifølge Iljumzjinov kan den neste VM-verten bli offentliggjort til våren.

Lik Dagbladet Sport på Facebook
Previous
Next