Skip to Content

'China wil KFC en Pizza Hut overnemen'

Closed
by April 20, 2016 General


  Een consortium onder leiding van het Chinese staatsinvesteringsfonds zou een overnamebod overwegen op de Chinese activiteiten van Yum! Brands, het Amerikaanse moederbedrijf van KFC en Pizza Hut, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Er zijn in China meer dan 7100 vestigingen van KFC en Pizza Hut.

  Volgens de bronnen kan met een eventuele deal een bedrag gemoeid zijn van 7 tot 8 miljard dollar. Het kan gaan om een meerderheidsbelang of de gehele controle over de Chinese tak van Yum! Brands, aldus de ingewijden.

  Nieuwe vestigingen

  Ook andere investeerders, waaronder het staatsinvesteringsfonds van Singapore, zouden interesse hebben in KFC en Pizza Hut in China.

  Yum! Brands kondigde vorig jaar aan de Chinese tak te willen afsplitsen. Het bedrijf heeft in China te kampen met een afzwakkende verkoop en een teruglopend marktaandeel, onder meer na een schandaal rond voedselveiligheid. De Chinese markt is goed voor meer dan de helft van de omzet van het fastfoodconcern.

  Er moeten dit jaar zeshonderd nieuwe vestigingen van KFC en Pizza Hut in China bij komen. De eerste vestiging van KFC in het land werd in 1987 geopend in Peking.

  Previous
  Next