Skip to Content

Saturday, September 26th, 2020

Cine este candidatul la funcția de Ambasador al SUA în Federația Rusă

Closed
by September 30, 2017 General

Senatul american a aprobat candidatura lui John Huntsman pentru postul de ambasador în Rusia, anunta Radio Liberty.

Fostul guvernator al Utah, republicanul John Huntsman, a fost numit ambasador la Moscova înca din luna martie. Casa Albă nu a trimis candidatura pentru aprobare oficială la Senat, așteptând avizul preliminar din partea Moscovei. Aprobarea reciprocă a lui Huntsman și a noului Ambasador rus Anatoli Antonov de catre Casa Albă a avut loc în luna iulie, după întâlnirea președinților Donald Trump și Vladimir Putin la summit-ul de „G-20“ din Hamburg.

Mai târziu, vorbind la o audiere în Senat, Huntsman a spus că politica Moscovei este una dintre principalele provocări de politică externă pentru Statele Unite ale Americii. Potrivit diplomatului, Rusia continuă să amenințe securitatea și stabilitatea în Europa, încălcând suveranitatea țărilor vecine. De asemenea, Huntsman a spus că Moscova „cu siguranță a intervenit“ în alegerile prezidențiale din SUA în 2016.

Anterior, Huntsman a fost ambasador al SUA în Singapore și China. În 2012 el a candidat pentru președinția SUA.

Familia lui Huntsman deține o mare întreprindere chimică cu interese comerciale în Rusia, pe care el a vizitat-o în calitate de om de afaceri.

Previous
Next