Skip to Content

'Damrak begint voorzichtig aan handelsweek'

Closed
by August 22, 2016 General

Gepubliceerd op 22 aug 2016 om 08:22 | Views: 559

AEX 19 aug

448,72 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) – De aandelenbeurzen in Amsterdam openen maandag naar verwachting zonder grote uitslagen. Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. Later deze week komt de laatste stroom bedrijven nog met kwartaalcijfers.

Beleggers kijken verder met een schuin oog uit naar vrijdag, wanneer president Janet Yellen van de Federal Reserve de jaarlijkse topconferentie van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole toespreekt. Mogelijk wordt daar meer duidelijk over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

ASML kreeg groen licht van de mededingingsautoriteit in Singapore voor de overname van het Taiwanese Hermes Microvision (HMI). De Nederlandse chipmachinefabrikant maakte medio juni bekend zijn toeleverancier voor omgerekend 2,7 miljard euro te willen overnemen.

Analistenadviezen

Verschillende bedrijven kunnen reageren op analistenadviezen. Zo verlaagde Kepler Cheuvreux het advies voor Brunel en verhoogde BofA de beoordeling voor NN.

In Frankfurt wordt onder meer gekeken naar Volkswagen. De productieproblemen door een geschil met een leverancier lopen op en de schade wordt geschat op miljoenen euro’s.

Lager

De AEX-index sloot vrijdag 0,7 procent lager op 448,72 punten. De MidKap sloot een fractie lager op 642,28 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 0,8 procent in.

Olie werd voorbeurs goedkoper, onder meer doordat Irak aankondigde de export op te voeren en militanten in Nigeria een staakt-het-vuren afkondigden. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent tot 47,72 dollar per vat. Brent werd 1,8 procent goedkoper op 49,95 dollar per vat. De euro werd voor 1,1285 dollar verhandeld, tegenover 1,1325 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Gerelateerd

AEX

Volgen

Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen

Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Een deel van de handelaren zijn terug van vakantie, die gaan de koersen vandaag flink in het rood duwen en dat zal niet voorzichtig gaan

Previous
Next