Skip to Content

Tuesday, October 22nd, 2019

Danmark møder Tyskland i EM-kvartfinalen lørdag

Closed
by July 25, 2017 General

EM-fodbold: Det bliver ikke uventet Tyskland, som Danmark på lørdag skal møde i kvartfinalen ved EM-slutrunden i Holland. Det står klart efter tirsdag aftens sidste gruppekampe i gruppe B, hvor Tyskland besejrede Rusland 2-0 og dermed blev gruppevinder. Tyskerne slutter med 7 point foran Sverige med 4, der overraskende tabte 2-3 til Italien. Svenskerne skal møde værtsnationen Holland i sin kvartfinale lørdag.

VM-svømning: USA’s Katie Ledecky sikrede sig tirsdag aften rekorden som den mest vindende kvinde nogensinde ved VM i svømning på langbane. Med en knusende sejr på kvindernes 1.500 meter fri tog Ledecky således karrierens VM-guldmedalje nr. 12. Inden tirsdagens løb delte hun rekorden med landsmanden Missy Franklin. Det blev ikke til verdensrekord, men det blev til en forventet storsejr i tiden 15:31.82 min. Spanske Mireia Belmonte og italienske Simona Quadrella tog sig af henholdsvis sølv- og guldmedaljen. De to var cirka 20 sekunder langsommere end Ledecky.

Basketball: Cleveland Cavaliers har hentet 28-årige Derrick Rose, der skifter til klubben efter at have været uden kontrakt siden sidste sæson. I Cleveland skal han blandt andre spille på hold med stjernen LeBron James. Rose blev kåret til den mest værdifulde spiller, Most Valuable Player, i NBA i 2011, men har siden da været plaget af en del skader. I sidste sæson spillede han 64 kampe for New York Knicks og blev noteret for 18 point og 4,4 assister i gennemsnit per kamp. Ifølge amerikanske medier har Derrick Rose accepteret en ‘veterankontrakt’, der indbringer ham godt 13 millioner danske kroner.

VM-svømning: Den danske svømmer Viktor Bromer er klar til VM-finalen i 200 meter butterfly. Bromer blev nr. 4e i sin semifinale i tiden 1 minut og 55,39 sekunder. Det rakte til den sjettehurtigste tid på tværs af de to semifinaler.

Med Thomas Müller i spidsen sagde Bayern München tak for opbakningen i Singapore efter sejren over Chelsea.

Fodbold: Siden EM-slutrunden har det været meget svært at være Thomas Müller i Bayern München. Han har haft mere end almindelig svært ved at finde vej til netmaskerne, og klubbens træner Carlo Ancelotti har ikke lagt skjul på, at han er utilfreds med de fleste Bayern-fans’ yndling. Men tirsdag var det endelig tid for Müller til at stråle, da det tyske storhold mødte Chelsea i opvarmningsturneringen International Champions Cup i Singapore. Thomas Müller scorede to gange, da FC Bayern vandt opgøret 3-2, og dermed har han måske skabt basis for en mere positiv stemning om sin rolle i klubben, der bl.a. har investeret i den colombianske stjerne James Rodriguez.

VM-svømning: Det blev til en overraskende sikker sejr, da den amerikanske svømmestjerne Lilly King tirsdag aften satte verdensrekord ved VM-finalen i 100 meter bryst. Den 20-årige amerikaner lagde hårdt ud og formåede at holde føringen og det høje tempo hele vejen på banen i Budapest. Det resulterede i en guldmedalje og rekord i tiden 1 minut og 4,13 sekunder. Det blev samtidig til dobbelt amerikansk triumf, da Katie Meili lige akkurat formåede at presse sig foran russiske Yuliya Efimova og dermed tog sølvet.

VM-svømning: Det blev til endnu en verdensrekord, da den britiske svømmestjerne Adam Peaty tirsdag aften stensikkert svømmede sig i VM-finalen ved 50 meter bryst. 22-årige Peaty tilbagelagde distancen i tiden 25,95 sekunder, og han barberede dermed 15 hundrededele af den verdensrekord, han satte tidligere tirsdag. Det er første gang, at en svømmer kommer under 26 sekunder på distancen. Også den canadiske svømmer Kylie Masse slog verdensrekord tirsdag aften. Det skete på kvindernes finale i 100 meter ryg i tiden 58,10 sekunder.

Den hurtigst accelererende motorcykel i verden er dansk, og den hedder Silver Bullitt. Det blev lørdag aften slået fast ved et stævne i Sverige, hvor de to danske fætre Glenn E. Nielsen og Hans-Henrik Thomsen fra racerteamet True Cousins slog verdensrekorden på Malmö Raceway-banen. Hans-Henrik Thomsen sad på den eldrevne motorcykel, da han tilbagelagde distancen på de 201 meter, som er svarende til en ottendedel af en engelsk mil, i tiden 4,82 sekunder. Det betyder, at Silver Bullitt accelererede fra 0 til 100 på 1,1 sekund, og fra 0 til 200 på 3,8 sekunder. /ritzau/Nico/hand out.

Motorsport: Verdens hurtigst accelerende el-motorcykel hedder Silver Bullitt – og så er den dansk. Det blev lørdag aften slået fast ved et stævne i Sverige, hvor de to danske fætre Glenn E. Nielsen og Hans-Henrik Thomsen fra racerteamet True Cousins slog verdensrekorden på Malmö Raceway-banen. Den eldrevne motorcykel accelererede fra 0 til 100 kilometer i timen på bare 1,1 sekund. Yderligere 2,7 sekunder gik der, før køretøjet rundede 200 kilometer i timen, og det var lidt af en oplevelse, selv for en rutineret dragrace-kører, fortæller føreren ifølge ritzau. »Det var meget specielt. Det er svært at beskrive med ord. Det gik så hurtigt, at da jeg kom i mål, så tænkte jeg: »Hvad skete der lige der«, siger Hans-Henrik Thomsen.

Orientering: Den danske verdensmester Maja Alm satte tirsdag atter den øvrige del af verdenseliten på plads, da hun som den første dansker nogensinde vandt guld ved World Games, der i år afholdes i polske Wroclaw. Ligesom ved VM tidligere i juli var det på sprintdistancen, at Maja Alm triumferede. Tirsdagens sejrsmargin var på 33 sekunder ned til Elena Roos fra Schweiz. Siden VM har hun løbet på bane i forbindelse med overvejelser omkring at skifte til løbekonkurrencer i atletik, og derfor var Maja Alm i tvivl om formen inden tirsdagens orienteringsløb ved World Games.

Previous
Next