Skip to Content

Tuesday, December 10th, 2019

De beste landen waar Amerikanen naar kunnen emigreren nu Trump het haalde

Closed
by November 9, 2016 General

Door:
9/11/16 – 07u45  Bron: Business Insider / Daily Mirror
© Thinkstock.

Nu Trump totaal onverwacht president wordt, denken heel wat Amerikanen duidelijk aan emigreren. Zo lag de site van de Canadese immigratiedienst al even plat door de massale interesse. Maar in welke landen zullen de Amerikanen het meest kunnen aarden? Wij zetten de beste opties voor hen op een rij.

1. Canada

Vannacht werd ‘How to move to Canada’ beduidend meer ingetikt bij Google. Dat Canada het eerste land is waar Amerikanen aan denken, is niet verwonderlijk. Het land heeft een verwelkomende houding naar immigranten toe: meer dan 20 procent van de Canadezen is in het buitenland geboren.

Het immigratieproces is streng, maar wie veel vaardigheden heeft – bijvoorbeeld diploma’s en gesproken talen – en/of een knelpuntberoep uitoefent, maakt kans.

© Thinkstock.

2. Mexico

Trump heeft heel de verkiezingscampagne lang hard zijn best gedaan om Mexico te bestempelen als het mekka van verkrachters en drugssmokkelaars, maar in realiteit is het land geen slechte optie. Het is niet al te ver weg en volgens 80 procent van de expats is het makkelijk wennen aan de Mexicaanse cultuur. 90 procent roemt de vriendelijkheid van de inwoners.

Verder heeft het land een van de sterkste economieën van Latijns-Amerika en is Mexico City een uitstekende keuze voor bedrijven.

3. Scandinavië

Wie bestand is tegen sneeuw en koude temperaturen, kan de Scandinavische landen een kans geven. Als het gaat over welzijn en welvaart staan ze altijd mee vooraan in de stand. Finland scoort enorm goed op vlak van educatie, Zweden neemt de leiding in de gezondheidszorg en de inwoners van Denemarken zijn enorm tevreden over de balans tussen werk en privé. En hun series mogen er ook wel wezen.

4. Spitsbergen

Niet voor doetjes want het wordt er nooit veel warmer dan 6 graden, maar de eilandengroep in de Noordelijke Ijszee (zo’n 565 km boven Noorwegen) is wel een van de beste opties voor immigranten. Officieel hoort het bij Noorwegen, maar de 2.642 inwoners regelen hun zaakjes zo goed als zelf. Er is ook geen officiële immigratiewet, wat betekent dat je geen verblijfsvergunning of visa nodig hebt om je er te vestigen.

© Thinkstock.

5. Singapore

Toegegeven, het is mijlenver verwijderd van ‘the land of the free’ (letterlijk en figuurlijk), maar de overheid wist Singapore wel om te toveren in een van de rijkste landen ter wereld. Verder zien ze immigranten ook graag komen: zes op de tien mensen die er werkt, is een vreemdeling, en het land is altijd op zoek naar extra werkvolk. Hier kan je alvast opzoeken of je in aanmerking komt.

Heb je liever een linkser gekleurde overheid? Dan is Hong Kong ook nog een optie.

6. Nieuw-Zeeland

De Australische overheid kan je nu niet meteen mild noemen, maar Nieuw-Zeeland is dat wel. Zo is de groene partij de derde grootste in het land, dat ook als een van de mooiste ter wereld bestempeld wordt.

Daarnaast heeft Nieuw-Zeeland ook een chronisch tekort aan mensen met specifieke vaardigheden. Vooral de olie-industrie, landbouw en zelfs de ski-industrie kunnen wel wat hulp gebruiken. Kan je iets betekenen op deze vlakken? Dan geraak je relatief makkelijk aan een werkvisum.

7. De Verenigde Arabische Emiraten?

Als het gaat over landen die immigranten met open armen verwelkomen, worden de Emiraten altijd vermeld. Niet minder dan 84 procent van de inwoners is geboren in het buitenland, er is geen inkomstenbelasting en steden als Dubai en Abu Dhabi zijn het summum van economische welvaart. Verder heeft het land de beste levenskwaliteit in het Midden-Oosten.

De realiteit ziet er echter een beetje anders uit: veel van die immigranten zijn afkomstig uit straatarme buurlanden en de werknemers worden vaak uitgebuit. Verder is de welvaart sterk verbonden met de olieprijzen, die nu al dalen met het vooruitzicht op president Trump. En daarnaast is het ook niet de beste optie als je een vrouw bent.

Dubai © Thinkstock.
Previous
Next