Skip to Content

De Pinte Europees sepak takraw tornooi en dropping van de gezinsbond

Closed
by October 29, 2016 General

De Pinte – Op zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober heeft in het OCP voor de vijfde keer een Europees tornooi Sepak Takraw plaats. De gezinsbond organiseert dan weer op vrijdag 11 november haar jaarlijkse dropping, inschrijven voor 4 november.

Alle Europese topploegen en natuurlijk de lokale Pintse ploegen kan men gratis aan het werk zien op de Belgium Open Sepak Takraw. Dit jaar zijn er zelfs delegaties uit Maleisië en Singapore op bezoek. Sepak Takraw is een traditionele balsport uit Zuid-Oost Azië. Sepak betekent trap, takraw gevlochten bal. Takraw wordt beschreven als “voetbal -volleybal op een badmintonveld”. Het heeft de precisie van badminton, de snelheid van volleybal en de kicks van voetbal. Maar in tegenstelling tot volleybal mag je bij Takraw de bal niet met je handen aanraken, alleen met hoofd, schouder, knie en voet.

Voor de dropping op 11 november verzamelt men om 18u15 op het Europaplein vanwaar men met een speciaal aangepast vervoermiddel vertrekt naar een onbekende bestem­ming. De dropping gebeurt in groepen van 6 tot 15 personen. Men kan individueel inschrijven of in groep. De afstand bedraagt 7 of 9 km (in vogelvlucht) naar keuze. Inschrijvingsprijs is 15 € voor leden en 17 € voor niet-leden en geeft recht op een “recuperatiemaaltijd” achteraf. 

Inschrijven voor 8 december bij frans.naessens@skynet.be of telefonisch op 09/282 58 37.

Previous
Next