Skip to Content

Efter kritisk tv-interview: Nu trækker Kevin Magnussen kommentarer tilbage

Closed
by September 17, 2017 General

Kevin Magnussen blev beordret til at lukke kollegaen Romain Grosjean forbi i et løb, hvor han måtte udgå med et teknisk problem.

Kevin Magnussen dampede både fysisk og i overført betydning, da han steg ud af raceren ved Singapores Grand Prix. Bilen var i stykker, han måtte opgive at gennemføre og blev nummer 13 racet, hvor kun 12 biler gennemførte.

Efter en tur gennem Haas-garagen stillede Kevin Magnussen op til sit obligatoriske interview med Viasat Sport, hvor han irriteret forklarede, hvordan Haas-teamet havde spoleret hans mulighed for VM-point, hvis bilen ellers havde holdt til mål.

En teamordre om at lade kollegaen Romain Grosjean komme forbi, mens de to lå nummer ni op ti var ifølge Kevin Magnussen forkert og unødvendig. Det ødelagde også resten af hans løb, fordi racerens dæk blev våde og kolde, da han trodsigt parerede ordre og kørte ind til siden og lod franskmanden køre forbi.

Se Viasat Sports interview med Kevin Magnussen her.

Kevin Magnussen erklærede også, at han og teamet skulle have en snak om teamordrer. Efter et møde mellem Kevin Magnussen og Haas-bosserne modererede Kevin Magnussen så sine udtalelser på tv, da han mødte BT.

»Efter løbet fik jeg til tv sagt noget i retning af, at teamets beslutning kostede os VM-point. Det er jeg nødt til at trække i mig igen. Da jeg først fik fortalt, hvordan tingene egentlig forløb, var det en lidt anden historie, end jeg troede,”«forklarede Kevin Magnussen og fortsatte:

»Når man sidder i bilen, er det ikke altid til at vide, hvad der præcis forgår. Nu har jeg så indset, at tingene ser lidt anderledes ud, og at teamet gjorde det rigtige. Og selvfølgelig skal vi indbyrdes i teamet være på samme side.«

AUTO-PRIX-SIN-F1

Læs også:

Om Kevin Magnussen var sendt i byen med det budskab efter sine kritiske kommentarer, eller om teamet virkelig havde tegnet og fortalt på en overbevisende måde, ved kun danskeren og ledelsen i hos Haas.

Kevin Magnussen fortalte dog, at Romain Grosjean havde undladt at give ham plads, da en lignende situation udspillede sig tidligt i Singapores gadeløb.

»Tidligere i løbet var jeg hurtigere end ham (Grosjean, red.), men han ville ikke lade mig komme forbi. Teamet havde spurgt ham, så de havde gjort, hvad de kunne. Det føltes ærgerligt i situationen, men i sidste ende var det den rigtige beslutning af teamet,« sagde Kevin Magnussen.

Den danske racerkører fik ellers en god start i Singapore, da han udnyttede, at flere kørere bankede sammen forrest i feltet. Her udgik Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen og Max Verstappen alle efter et større sammenstød ned mod første sving.

Kevin Magnussen følte ikke, at han kunne have gjort mere for at opnå et godt resultat fra sin startposition som nummer 16.

»I løbet fyrede jeg den af, så meget jeg overhovedet kunne. Jeg var den første, der skiftede til tørvejrsdæk, og jeg tog alle de chancer, jeg turde tage. Det var bare ærgerligt, at jeg ikke fik noget ud af det, men sådan er Formel 1 nogle gange,« sagde Kevin Magnussen.

Lewis Hamilton vandt Singapores Grand Prix foran Daniel Ricciardo og Valtteri Bottas.

Previous
Next