Skip to Content

Engels voetbal davert op grondvesten: bondscoach Allardyce in de val gelokt

Closed
by September 27, 2016 General

Door: Kristof Terreur
27/09/16 – 06u31
© kos.

Hebzucht kost Sam Allardyce (61) wellicht zijn job als Engels bondscoach. Undercoverjournalisten van ‘The Telegraph’ lokten hem in de val. De trainer, die 3,5 miljoen euro per jaar verdient, werd bereid gevonden 460.000 euro bij te verdienen als adviseur en gaf ook advies om FA-transferregels te omzeilen. Nota bene zijn werkgever.

Het Engels voetbal davert op zijn grondvesten. ‘The Telegraph’, één van de kwaliteitskranten, lanceerde gisteravond zijn reeks over corruptie in het voetbal met een knaller: ‘De Engelse bondscoach is te koop’. Nog voor ‘Big Sam’, die na een desastreus EK Roy Hodgson opvolgde, zijn eerste training als nieuwe baas van de Engelse nationale ploeg had geleid, werd hij al bereid gevonden om bij te klussen. Allardyce ging zonder zich vragen te stellen aan tafel met vertegenwoordigers van een oosters managementbureau, die hoopten hun slag te slaan op de transfermarkt in de Premier League.

De bondscoach, die 3,5 miljoen euro per jaar verdient, stemde ermee in om als ambassadeur van een makelaarskantoor naar Singapore en Hongkong te reizen als er 460.000 euro op tafel werd gelegd. Een overeenkomst die een mogelijk belangenconflict inhield: hij zou spelers uit de portefeuille van het agentschap kunnen bevoordelen.

“Je kan er makkelijk rond. Ik bedoel: het grote geld valt hier te verdienen.” Lees hier op HLN Sport Plus hoe Allardyce de zakenmannen, journalisten die undercover waren, uitlegde hoe de ‘third party ownership’ te omzeilen. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.

Previous
Next