Skip to Content

Wednesday, August 5th, 2020

Esben Lunde ser muligheder for dansk landbrug i Asien

Closed
by April 13, 2016 General

Korn, kiks, mejeriprodukter, svinekød og fjerkræ. Det er blot nogle af de fødevare- og landbrugsprodukter, som danske virksomheder og producenter med succes sælger til det sydøstasiatiske marked. 

I alt sælger danske virksomheder for mere end 10 mia. kroner årligt til regionens 10 lande, men med en boomende økonomi er der potentiale til at sælge meget mere, da Sydøstasien i 2030 vil have en økonomi på størrelse med Indiens. 

“Mange danske landmænd og danske fødevareproducenter er presset af faldende priser og ringe afsætningsmuligheder. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi få åbnet døren til nye markeder, så der kan sælges flere danske varer. Vi producerer i Danmark fødevarer af høj kvalitet under hensyn til miljøet, og kan vi sælge mere ude på vækstmarkederne, vil det skabe arbejdspladser i Danmark, “siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse. 

Han deltager i disse dage deltager i et eksportfremstød i Singapore, Indonesien og Malaysia og har i dag besøgt flere end 20 danske fødevarevirksomheder, der deltager i den førende fødevaremesse Food And Hotel Asia i Singapore. 

Fredag deltager ministeren i Malaysia i en event med Kokkelandsholdet, der vil promovere dansk gastronomi og danske fødevarer. 

70 hektar landbrugsjord opkøbt til drikkevandsbeskyttelseMark 12. april · 13:39

Hos Dansk Industri, der repræsenterer en lang række fødevareproducenter, ser man gode muligheder i regionen. 

“Markederne i Sydøstasien bliver mere og mere interessante for de danske fødevarevirksomheder. Købekraften er stigende, og folk efterspørger fødevarer af høj kvalitet. Fødevaremessen et Singapore er et af de steder, hvor vi kan vise, hvad vi kan, og den danske stand er i år dobbelt så stor som på sidste messe.  Det er positivt, at ministeren bakker op om virksomhedernes indsats. Det kan give et yderligere skub ind på markederne i Sydøstasien,” siger branchedirektør Ole Linnet Juul, DI Fødevarer. 

Karen Hækkerup, der er adm. direktør hos Landbrug & Fødevarer, ser ligeledes store muligheder i de sydøstasiatiske markeder. 

“Alene i Indonesien udgør middelklassen 45 millioner, og tallet vokser år for år. Det er mennesker, der vil købe sikre fødevarer af den høje kvalitet, vi kan producere i Danmark. I andre af regionens lande som Malaysia er landbruget og følgeerhvervene under voldsom udvikling. Derfor er der også brug for dansk teknologi, avlsmateriale og knowhow” siger Karen Hækkerup.

Previous
Next