Skip to Content

Folk oprørte over endnu en Haas-fejl: Her er sandheden

Closed
by September 16, 2017 General

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Tyskerne kalder det for de dygtiges held, og selv hardcore Kevin Magnussen-fans må erkende, at Romain Grosjean har overtaget på sin danske teamkammerat til lørdagens tidtagninger.

I Singapore var de tæt matchet, men igen faldt marginalerne ud til franskmandens fordel, som nu fører 9-5 i den interne duel.

Desværre var det i den forkerte ende af feltet, den intense kamp udspillede sig, så Haas-duoen starter søndagens grandprix som 15’er og 16’er.

Romain Grosjean gav en tegning fra sønnen Sacha, som har fulgt ham på turen til Singapore, æren for, at han lige fandt den behøvede tiendedel over Kevin Magnussen.

– Jeg gjorde mit bedste i Q1 og nåede nok det maksimale. Uanset hvad var vi langt væk fra fronten, siger franskmanden.

– Vi har aldrig været gode her i weekenden. Vi tog et godt skridt fra fredag, og det er nok de weekender, hvor man lærer mest, men det er smertefuldt for alle, for vi har haft det svært.

I kampen om 15. pladsen var Kevin Magnussen rent faktisk foran, før Romain Grosjean forbedrede sig i et ekstra og allersidste forsøg.

Det blev fra flere sider i Danmark tolket som endnu en fejl fra Haas-teamet. Sådan ser hverken Günther Steiner eller Kevin Magnussen dog på situationen.

– Vores plan var et forsøg til hver, men Romain dummede sig i det første forsøg, så han besluttede sig for at forsøge to gange. Så simpelt er det. Vi kunne have klemt et mere ind, men Kevin ønskede det ikke, forklarer Günther Steiner til Ekstra Bladet.

Planen var egentlig, at begge kørere kun skulle have et enkelt sidste forsøg, men da Grosjean kørte af to gange på sit første sæt dæk, ville han have et ekstra skud, fortæller Günther Steiner. Foto: imago/Action Plus/ All Over Press
Planen var egentlig, at begge kørere kun skulle have et enkelt sidste forsøg, men da Grosjean kørte af to gange på sit første sæt dæk, ville han have et ekstra skud, fortæller Günther Steiner. Foto: imago/Action Plus/ All Over Press

 

– Jeg tror, han følte, at han ikke havde fået en rigtig omgang. Så han var nødt til at have to omgange i tilfælde af, at han lavede en fejl igen, siger danskeren.

Kevin Magnussen fortrød ikke sin beslutning, omend banen blev markant bedre i slutningen af sessionen. Hele to sekunder hurtigere, hvilket kom bag på de fleste.

–  Der var lidt olie på banen fra nogle af de andre klasser, som kører her. Det blev bedre og bedre, og det havde været bedst at køre i allersidste sekund, men så har du også den risiko, at der kan komme gule flag, og så har du slet ingen omgang. Sådan er det, siger han.

– Jeg troede ikke, det ville forsvinde så hurtigt, og det var meget glat i første forsøg. Man kunne godt mærke, det var meget bedre i andet forsøg.

– Jeg havde sådan set omgangen, men fik trafik i sidste sving og mistede på data over for Romain halvanden tiendedel. Men det er én position, jeg mister der, og det er ikke så vigtigt, siger danskeren,

Et nederlag til teamkammeraten er altid en ærgrelse for en racerkører, men lige i Singapore betyder det i praksis mindre. Fra tredjesidste startrække bliver det uhyre svært at score point på en bane, som er notorisk svær at overhale på.


Se også: Storhold flopper: Lang næse til Kevin


Se også: Palmers brutale fyring: Måtte læse om det på nettet


Se også: Efter tre års F1-flop: Honda duperer med nyt skørt mål

Previous
Next