Skip to Content

Formel 1 Formel 1-komet: Kæmper du om VM-titlen, må du ikke tage den risiko

Closed
by September 17, 2017 General

16x9
Det store sammenstød i første sving af Singapores grandprix. Foto: DIEGO AZUBEL / Scanpix Denmark

Red Bull-køreren Max Verstappen var involveret i et stort sammenstød i starten. Efter løbet lagde han skylden over på Sebastian Vettel.

Formel 1-grandprixet i Singapore fik en højdramatisk start, hvor tre af de fire forrest startende kørere udgik af løbet på første omgang.

I tredje startposition kom Ferraris Kimi Räikkönen skudt ud og så hurtigt sit snit til at køre venstre om både Red Bull-køreren Max Verstappen og teamkammerat Sebastian Vettel.

Sidstnævnte begyndte dog hurtigt at trække mod venstre, og da Verstappen var ved at blive klemt i midten af Ferrari-racerne, gjorde han det samme, inden det hele sluttede i en stor kollision. Det kostede i sidste ende deltagelsen for alle tre, og efterfølgende gjorde 19-årige Max Verstappen det klart over for Autosport, at Vettel var den største skurk.

– Det var hovedsageligt Sebastians (Vettel, red.) skyld. Han startede med at presse mig, men måske så han ikke Kimi på venstre side. Det er dog ingen undskyldning, for hvis du kæmper om VM-titlen, så bør du ikke tage så stor en risiko ved at presse en anden kører så meget.

– Hvad regner han med? Hvis du kæmper om at blive verdensmester, skal du ikke gøre sådan noget. Det var ikke særlig klogt, gentog Max Verstappen sin svada.

Det blev et dyrt grandprix for Ferrari.
Det blev et dyrt grandprix for Ferrari. Foto: MANAN VATSYAYANA / Scanpix Denmark

Efter uheldet valgte løbsjuryen at kigge nærmere på episoden, men deres dom var, at ingen kørere var hverken helt eller delvist skyldige i sammestødet.

Hos Ferrari var der mere tvivl om, hvem der bar skylden.

– Jeg ved det ikke. Jeg kunne ikke se så meget. Jeg fik en nogenlunde start og kørte lidt mod venstre for at holde Max Verstappen bag mig, og så skete sammenstødet, hvor jeg kunne se Kimis racer på siden af mig, lød det fra tyske Vettel til Autosport.

Dermed fik han heller ingen point med fra løbet, som Hamilton vandt. Det betyder, at briten nu fører VM-stillingen med 263 point foran Vettel, der har 235.

Previous
Next