Skip to Content

Formule 1 Haken de fans van Max af na een rampseizoen?

Closed
by September 27, 2017 General

Veertien races heeft Max Verstappen er dit vermaledijde Formule 1-­seizoen opzitten. Zeven keer viel de Limburgse coureur uit. Met de GP in Maleisië voor de deur is de vraag gerechtvaardigd of de fans van het F1­-fenomeen afhaken.

Een pechjaar is het voor Max Verstappen. De effecten daarvan komen vooral tot uiting in de kijkcijfers op tv.

Kijkcijfers
Ziggo is in Nederland de exclusieve aanbieder van beelden van de Formule 1-races. Naar de GP van Singapore keken een kleine twee weken geleden gemiddeld 793.000 Nederlanders van zes jaar en ouder. Zij zagen Verstappen nog voor de eerste bocht geëlimineerd worden door de Ferrari’s van brokkenpiloten Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen.

1 miljoen
Uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO) blijkt dat gemiddeld een kwart tot de helft van de kijkers afhaakt als de Limburger uitvalt. Ook op de totale kijkcijfers lijkt Verstappens slechte seizoen een negatieve uitwerking te hebben. Het gemiddelde van 793.000 van de afgelopen race steekt bleekjes af tegen de cijfers van diverse GP’s in het vorige seizoen (toen Verstappen zijn eerste zege boekte), die meerdere keren boven de 1 miljoen kijkers uitkwamen.

Scheldpartijen
En hoe zit het dan met de diehard fans van de jonge coureur? Zoals de leden van Facebookpagina ‘Max Verstappen Latest News’? Bas van Bodegraven is oprichter en beheerder van de pagina; in feite de officieuze fanclub van Verstappen. De groep telt inmiddels 76.000 leden en groeit per dag met een moyenne van veertig personen. Dat waren er vorig jaar nog gemiddeld tachtig.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Previous
Next