Skip to Content

Formule 1 LIVE: Wat kan Verstappen vanaf de eerste startrij in Singapore? De Grand Prix van Singapore is de veertiende van twintig races dit seizoen. De race duurt vandaag 61 ronden lang en Max Verstappen start vanaf de 2e plek.

Closed
by September 17, 2017 General
Automatische verversing

Wat beloven de statistieken ons?

Een zege voor Vettel. Daar kunnen we kort over zijn. Als we de geschiedenis mogen geloven, is het aan Hamilton om de schade te beperken vandaag want zeven van de negen Singapore GP’s zijn gewonnen door de coureur die vanaf pole startte. Bovendien won niemand zoveel races op Marina Bay als Vettel: vier keer, telkens vanaf pole. Hamilton won de race tweemaal.

Verstappen aangekomen op startpositie

Bliksem in de lucht

De internationale autosportbond FIA weet nu te melden dat de kans op regen tijdens de race toch 70-80 procent is. We zullen moeten afwachten; de voorspellingen van de FIA zitten er wel vaker naast. Boven het circuit hangt in elk geval wel onweer:

Zeer zware omstandigheden

Het wordt ontzettend zwaar vandaag in Singapore. De gevoelstemperatuur ligt bij de start om 20.00 uur plaatselijke tijd nog steeds rond de 30 graden. De luchtvochtigheid geraakt er vanavond niet onder de 85 procent. Onder deze omstandigheden mogen de coureurs 61 ronden geen moment verslappen want in de straten van Marina Bay staan de vangrails, bandenstapels en muren op veel plaatsen angstig dichtbij. En dat maakt deze race de zwaarste van het seizoen.

Verstappen over zijn 2e startplek

De Red Bull-coureur gaf na afloop van de kwalificatie aan tevreden te zijn, maar als het om racewinst gaat direct moet toeslaan vanmiddag.

“Het ziet er veelbelovend uit, maar het is jammer dat we er niet in zijn geslaagd de pole te pakken. Mijn laatste ronde was niet geweldig. We zijn wel in de buurt gekomen, dus wat dat betreft ben ik wel blij. Vettel tijdens de race inhalen is lastig. We moeten zien wat er in de eerste ronde gebeurt.”

Regen?

De race in Singapore is een zogenoemde nachtrace: de coureurs rijden onder kunstlicht terwijl de duisternis reeds is ingevallen. De hemel boven Marina Bay is momenteel nog onrustig; eerder vandaag heeft het er even flink geregend. Vooralsnog wijzen de voorspellingen echter op een droge race.

Vettel pakt mogelijk cruciale pole

Inhalen is op het stratencircuit van Marina Bay niet heel makkelijk, en juist daarom was de pole position die Sebastian Vettel gisteren pakte zo belangrijk. Bovendien lopen de Mercedesen in Singapore altijd minder goed: Vettel’s rival in de titelstrijd Lewis Hamilton start pas vanaf de 5e plaats. Hoogtepunten van de beslissende fase (Q3) in de kwalificatie gisteren:

Welkom bij de Grand Prix van Singapore

Welkom bij ons liveblog over de veertiende Grand Prix van 2017. Singapore is gastheer van de race die vandaag 61 ronden lang gaat duren. De start is om 14.00 uur Nederlandse tijd en Max Verstappen start vanaf de 2e plek.

Previous
Next