Skip to Content

Monday, February 17th, 2020

Forslag: Tag over Faaborg-gågade vækker debat

Closed
by December 18, 2017 General

Ostemandens tanker om nyskabelse i Faaborg, har givet debat på facebook, men ideen er måske mere sjov end realiserbar

Faaborg: En vild ide om overdækning af Mellemgade forstret af ostemanden Jeppe Skov får masser af opbakning, men alligevel får den en lidt stedmoderlig behandling. Ingen synes interesseret i helt at tage den til sig og drage omsorg for at føre den videre.

Den 43-årige indehaver af Barlebo Ost og Deli tænkte højt, da han i forbindelse med Ugeavisen Faaborgs artikelserie “Mit Juleønske” sagde:

– Jeg kunne godt ønske at få Mellemgade overdækket. Jeg har bidt mærke i det på rejser udenlands, og der er et eller andet tryghedsskabende og hyggeligt ved at gå overdækket. Det ville også give et lækkert pift til gågaden og butikkerne. Derudover synes jeg, vi skal fortsætte arbejdet, med at gøre den indre by endnu mere hyggelig.

Det er en vild ide, den vil jo fjerne vores afhængighed af vejret, og den sikkert også skabe hygge. 

Lars Jensen, Møblér Bo Godt, formand for Shopping Faaborg.

Oveer 100 likes på facebbok

facebooksiden “Vores Faaborg” fik ideen mere end 100 likes, gav masser af debat og overvejende positive kommentarer.

“Det er så fedt med nye ideer og lyder fantastisk”, skriver Linda Valentin Larsen på facebook.

Lisbeth Bächler henviser til lignede erfaringer fra Ikast og påpeger, at det virker der, mens Michael Pedersen har set overdækket torv i Singapore, og kalder det en “en genial ide”.

Næstformand i Shopping Faaborg, Lars Rønne Pedersen, skriver på facebook en “spændende tanke at overdække hele byen – med mulighed for åbne op for oven, når vejret er til de. Vi skal jo nok have fat i diverse fonde , men jeg bakker op hvis der er stemning for det i byen.”

Andre er mere skeptiske. Jan Leo Plet forudser både problemer med bilkørsel og måske fredede huse.

Anette Skyttegaard noterer: “Det ville være en dårlig ide ville ødelægge de smukke bygninger og beboerne vil få ødelagt deres udsyn,”, mens Bent Hedegaard skriver: “Det vil ødelægge bybilledet totalt.”

Tvivl hos Vores Faaborg & Egn

FynsFormand for Shopping Faaborg, Lars Jensen, finder tankeeksperimentet interessant:

– Det er en vild ide, den vil jo fjerne vores afhængighed af vejret, og den sikkert også skabe hygge. Men der er også store problemer i den: Hvor meget af byen skal overdækkes, hvilke konsekvenser vil det få, hvad taler for og imod, hvad vil det i givet fald koste og hvordan skal det finansieres? Ideen rejser mange spørgsmål, som jeg ikke han give svar på. Jeg mener ikke, det er Shopping Faaborg der skal komme med de svar, for det er ikke nødvendigvis i alle medlemmernes interesse, men hvis nogen vil gå videre med ideen, vil jeg følge arbejdet med interesse, siger han.

Bylivs og Erhvervskoordinator fra Vores Faaborg & Egn, Marie-Louise Bøgh Larsen, har det lidt på samme måde:

– Det er en virkelig sjov ide, og jeg er især vild med, at den kommer fra indehaveren af en nichebutik som Jeppe Skov. Mit job er ikke at skyde ideer ned, og hvis nogle vil konkretisere den og føre den videre, er jeg klar til at lytte og hjælpe. Men kan tvivle på, at udbyttet ved gennemførelse af den ide, står mål med ressourceforbruget. Personligt tror jeg, det er nogle andre ting, Faaborg skal satse på, for eksempel af tiltrække eller skabe flere nichebutikker, lidt i stil Jeppe Skovs oste- og delikatesseforretning.

Previous
Next