Skip to Content

Forudser Kevin-stress: Her vil han få ro

Closed
by October 31, 2016 General

Der er pres på i Formel 1 for tiden, og stolelegen – eller sædelegen om man vil – er ved at gå ind i sin afgørende fase.

Endnu en gang står Kevin Magnussen i en uklar situation, men der tegner sig et billede af, at den 24-årige dansker måske har muligheder flere forskellige steder.

Haas har været på banen, og søndag bekræftede de overfor Ekstra Bladet, at de havde talt med Magnussen. De første rygter gik på, at der skulle være en 2-årig kontrakt i spil hos amerikanerne, men så langt i processen er parterne næppe nået.

motor-racing-formula-one-world-championship-japanese-grand-prix-qualifying-day-suzuka-japan Formel 1 – 30. okt. 2016 Haas-teamchef: Vi taler med flere end Kevin

Men nu står Magnussen så i et klassisk dilemma. Skal han blive hjemme hos Renault, eller skal han søge nye græsgange hos Haas?

– Kevin ville have mere ro hos Haas med en 2-årig kontrakt i ryggen, men hvis man kigger lidt længere ud i fremtiden, så er der større muligheder med Renault som fabrikshold, skriver Ekstra Bladets Formel 1-ekspert, Jason Watt, til en læser.

 

Men det farlige hos Renault er, at både Esteban Ocon og Carlos Sainz Jr. rygtes til at kunne have en fremtid der. Så det vil blive et stresset liv i gult.

– Hvor langt Haas er fra at lancere et tilbud til Magnussen vides ikke, men til gengæld er Watt overbevist om, at Roskilde-gutten kan bruge den den store omtale til at presse Renault.

Det kan helt sikkert få Renault frem fra busken, for der er snart ikke andre gode alternativer til sædet, skriver Watt.

Verdensmester-potentiale
Forhåbentlig kommer franskmændene snart ud af busken. I hvert fald håber Watt, at det er dér Magnussen ender.

– Det er simpelthen så svært. Men jeg vil nok mene, at man bør vælge Renault, fordi det er et fabrikshold, som på papiret har viljen og pengene til at blive verdensmestre, og det bliver man aldrig i en Haas. Men det farlige er, at kører Kevin hos Renault i 2017, så er han død og pine nødt til at slå Hülkenberg.

Løbet i Mexico blev dog ikke Magnussens største til dato, for her valgte Renault at tage et sats med Jolyon Palmer, der lå placeret i den tungeste ende af feltet. Det sats gav pote for Palmer og frustration for Magnussen.

– Jeg vil ikke gå så langt som at kalde Palmer den nye superkører, men han virkelig har forbedret sig henover året, og trods det pres, som hviler på dem begge, så gør han det imponerende, skriver Watt.

Der resterer bare to løb denne sæson, og Magnussens næste opgave ligger i Brasilien, hvor grandprixet køres den 13. november.

Sådan sluttede Magnussen sit skuffende løb:

Teamduellen hos Renault

Kevin Magnussen: 7 point
Jolyon Palmer: 1 point

Her er der ingen tvivl om, hvem der står bedst. Renaults placering som nier i konstruktør-VM er sikret af Kevin Magnussen — allerede efter hans imponerende syvendeplads i Rusland. Pointet i Singapore var et mindre mirakel taget Renaults fart den weekend i betragtning.

Da Jolyon Palmer i Malaysia scorede sit ene point, udnyttede han dygtigt alle andres uheld. Til gengæld smed briten point i Ungarn efter en underlig rutsjetur i slutningen af løbet.

Kvalifikation:

Kevin Magnussen: 12
Jolyon Palmer: 7

Om lørdagen fører danskeren klart, og danskerlejren vil argumentere for, at dominansen er endnu større. I Canada vandt Palmer kun, fordi Magnussens racer ikke blev klar til kvalifikation. Og i Ungarn under våde forhold og med mange røde flag dummede teamet sig, så danskeren ikke nåede at sætte en rigtig tid.

Fra Jolyon Palmers synspunkt vil man derimod fokusere på, at han siden netop grandprixet i Ungarn har slået teamkammeraten med 5-4 — inklusiv det ødelagt chassis i Mexico.   

Grandprixerne:

Kevin Magnussen: 10
Jolyon Palmer: 8

Monacos Grand Prix er pillet ud, fordi begge udgik — ganske vist på vidt forskellig vis. Jolyon Palmer mistede herredømmet i lige linje, mens Kevin Magnussen blev ramt af et russisk missil.

Danskeren kan med rette ærgre sig over, at han op til løbet var markant bedst både på Spa og Malaysia, inden de løb blev ødelagt af crash og sammenstød, mens den rodede kvalifikation i Ungarn stod i vejen for en oplagt chance for point.

Jolyon Palmer-fans vil bemærke, at briten har forbedret sig mærkbart siden sommer og har været ramt af flere tekniske uheld end danskeren. Fem gange er briten ikke klassificeret mod danskerens tre.

Skærmbillede 2016-10-31 kl. 11.09.18.png Formel 1 – 12 timer siden TV: Hør det her: Arrig F1-stjerne sviner løbsdirektør og rival til

magnussen-har-forlaenget-optionen-med-renault EKSTRA Sport og Spil Kevins dilemma: Sådan er danskerens tankegang

Previous
Next