Skip to Content

Fynsk robotfirma åbner i Singapore

Closed
by August 18, 2017 General

Fynske Blue Ocean Robotics leder både efter samarbejdspartnere og nye markeder fra det nye kontor, firmaet har åbnet i Singapore.

Det er verdens tredjestørste marked, fynske Blue Ocean Robotics kaster sig ud i, efter at firmaet har åbnet kontor og nyt selskab i fjernøsten.

Fra et nyetableret joint-venturekontor i Singapore er målet både at sælge og udvikle robotter og løsninger til markedets mange kunder, men også at finde nye asiatiske samarbejdspartnere.

Dermed fortsætter BOR stilen med knopskydninger og senere frasalg af robotfirmaer, som man har praktiseret i en række år nu, men den fynske indtræden på det sydøstasiatiske marked er dog ikke helt som i bl.a. Europa og USA, hvor firmaet også er aktiv.

Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics er stiftet i 2012 og har hovedsæde i Odense. Der er cirka 50 ansatte på hovedkontoret.Firmaet har specialiseret sig i at udvikle og markedsmodne robotter og robotløsninger til kunder i en lang række lande. Der samarbejdes med en lille snes firmaer i lande som Malaysia, Letland og USA. Partnerne overtager typisk salg og markedsføring af en robotløsning, som Blue Ocean Robotics har været med til at udvikle, men fortsat beholder en bestemmende ejerandel over.Ejerkredsen består af John Erland Østergaard, Claus Risager og Rune Klausen Larsen.Ud over de tre grundlæggere har den fynske erhvervsmand Niels Thorborg også investreret i virksomheden.

– Blue Ocean Robotics SEA (southeast asia, red.) ser frem til ikke blot at bringe ny teknologi, men også en ny partnerskabsmodel på markedet, siger Peter Tan, som er nyudnævnt adm. direktør og partner i selskabet, som bliver del af BOR-gruppen i Odense.

En vigtig del af den nye Blue Ocean Robotics- satsning bliver et nyt partnerskabsprogram ved navn Robi-X, hvor robot og løsninger skal udvikles i tæt samarbejde med slutbrugere og andre virksomheder. Et program BOR håber at kunne bruge til at indgå samarbejder bl.a. gennem et stort vækstprogram, som regeringen i Singapore har lanceret med 330 millioner dollars i ryggen.

Tan, som har 30 års erfaring med ledelse og drift inden for automation og robotteknologi, skal stå i spidsen for den fynske satsning fra Singapore-kontoret, som bliver et joint-venture-kontor. Udover Tan skal de to asiatiske virksomhedsledere C.L. Goh og Chee Bin Tay fra robot- og automationsbranchen i asien også være del af det nye selskab.

Previous
Next