Skip to Content

Wednesday, February 19th, 2020

Hard Rock Cafe се отваря към различни музикални жанрове

Closed
by September 30, 2016 General
Hard Rock Cafe се отваря към различни музикални жанрове

Снимка: архив Ройтерс

Рокендролът беше синоним на Hard Rock Cafe, както хамбургерите и пържените картофки, но сега заведението разширява своя музикален вкус, за да привлече младите клиенти, пише CNBC.

25-годишното кафе Hard Rock Singapore, което някога пускаше Blondie и Def Leppard, наскоро отвори отново врати след реновиране. И макар че по стените все още има следи от прочутите вещи, принадлежали на рок звезди, към тях се присъединяват и такива, свързани с други жанрове.

Редом до китара на Джими Хендрикс и яке на Майкъл Джексън стоят наскоро сложени в рамка снимки на звезди като Давид Гета и Deadmau5, които са познати от електронната денс сцена.

“Разбираме промените в демографските и музикалните тенденции“, твърди Стив Янг, президент на компанията за Азиатско-тихоокеанския регион. „Преди бяхме насочени към рока, но сега се отваряме за всички видове музика“.

Hard Rock наскоро си партнира с популярнaтa сингапурскa онлайн платформа Bandwagon, която започна да организира седмични концерти на живо в заведението с участието на местни звезди – стратегически ход за привличането на по-младото поколение на острова, което харесва различни видове музика.

Другите жанрове не са съвсем чужди на мястото. В началото на новото хилядолетие до самото реновиране по-рано тази година то позволяваше на местни промоутъри да организират партита с електронна музика на втория етаж.

Промените в бранда представляват дързък ход за сингапурската индустрия с храни и напитки, където новите приложения за доставка на храни и модерните ресторанти се борят за всеки клиент, но Янг не е притеснен от конкуренцията.

“Hard Rock е гъвкав бранд и до момента бизнесът се развива добре“, коментира Янг, добавяйки, че мястото продължава да привлича и вече изградената база от лоялни клиенти.

Музикалната експанзия се очаква във всички заведения с това име в Азия и скоро може да се случи и във втората по големина икономика в света – Китай, където Hard Rock залага на агресивна експанзия.

Previous
Next