Skip to Content

Hoteltjek: Singapores største hotel er ikke for folk med højdeskræk

Closed
by January 8, 2018 General

Tjek af hotellet for folk uden højdeskræk:
»Jeg ryster så meget, at jeg ikke kan tage et eneste billede«

Poolen på Hotel Marina Bay Sands er populær blandt hotellets gæster. Men det kræver mod at bevæge sig ud til kanten.

I samme sekund jeg sætter mit nøglekort i holderen lige inden for døren, går de store, tunge gardiner automatisk fra og lukker lyset fra en blodrød sol, der lige er stået op over Singapore Strædet, ind.

Jeg har drømt om at bo på Hotel Marina Bay Sands, siden det åbnede i 2010. Man skal nemlig bo på hotellet for at få lov til at prøve den karakteristiske 150 meter lange pool, der strækker sig hen over taget, der ligner et surfbræt lagt oven på hotellets tre tårne.

På billederne ser det ud, som om det fra kanten af poolen går direkte lodret ned til gaden 200 meter under. Det er den ultimative udfordr dig selv-test for en som mig med galopperende højdeskræk.

Jeg finder min bikini frem fra kufferten, iklæder mig badekåben fra skabet og de medfølgende tøfler og tager elevatoren op til 55. etage.

Mine knæ ryster, da jeg stikker fødderne ned i det kølige vand og langsomt går tværs gennem poolen. Jeg har kvalme og må igen og igen sige til mig selv, at når alle de andre her kan, så kan jeg også. Ude ved kanten poserer en ung kvinde, mens hendes kæreste tager billeder. Familier stiller sig op og tager selfies med udsigten ind over Singapore i baggrunden.

Når man står oppe på hotellets tag og kigger ud over poolen, ser det ud som om, det går lodret ned ved poolens kant.

Jeg tvinger mig selv til at tage endnu et skridt og endnu et. Og så cirka en meter fra kanten sker det forunderlige. Jeg kan se ud over kanten og finder ud af, at det slet ikke går lodret ned. Der er et overflydningsbassin en halv meter længere nede og ude – og endnu længere ude sågar en gangbro for personalet. Så det er slet ikke særligt skræmmende, når først man er kommet derud.

Langt værre er det med observationsplatformen for enden af poolen.

»Her er 2.561 værelser, og det er dermed Singapores største hotel«, forklarer hotellets pr-kvinde, Gladys Sim, da hun senere på dagen viser mig rundt på hotellet, og vi ender på observationsplatformen.

Jeg kan dårligt høre, hvad hun siger. Jeg får åndenød, uanset hvor jeg kigger hen. Hele vejen rundt går det nemlig lige lodret ned. Jeg må vende ryggen til udsigten og blot stirre stift ind mod baren i midten. Jeg ryster så meget, at jeg ikke kan tage et eneste billede. »Det var vist nok for i dag«, smiler Gladys. »Det her hotel er ikke for folk med højdeskræk«.

Beliggenhed:

Hotellet, der er 200 meter højt og ligner et surfbræt lagt hen over tre søjler, er synligt fra næsten overalt i Singapore.

Marina Bay Sands ligger ud til Marina Bay i den sydlige ende af Singapore by. Under hotellet ligger undergrundsstationen Bayfront, hvorfra man kan tage de to metrolinjer Circle og Downtown rundt til det meste af byen.

Værelserne kan have udsigt enten ind over Singapore by eller ud over Singapore Strædet og det ekstremt flotte Gardens by the Bay, hvis futuristiske planteopsatser lyser smukt op i alverdens farver klokken 19.45 hver aften.

Previous
Next