Skip to Content

Hvor blev de af? Tennis-legenderne der forandrede sporten – her er de i dag

Closed
by December 24, 2016 General

Hvor blev nogle af verdens bedste tennisspillere af, efter karrieren gik på hæld? BT giver dig her et overblik over fem af de allerstørste.

De har tilsammen vundet næsten alt, hvad der kunne vindes. De definerede tennis i en årrække og har sat et historisk aftryk på sporten. Men selvom de har sejre og succes til fælles, har disse fem legender endt helt forskellige steder efter karrieren.

Hop med på mindernes allé.

Björn Borg
Dengang: Björn Borg blev udover sin fornemme spil på banen også kendt for det ikoniske pandebånd. Her med dansk reklame.

Björn Borg blev udover sin fornemme spil på banen også kendt for det ikoniske pandebånd. Her med dansk reklame.

Björn Borg blev udover sin fornemme spil på banen også kendt for det ikoniske pandebånd. Her med dansk reklame. Foto: NF

I dag er den tidligere svenske storspiller fyldt 60 år, men historien er stadig med svenskeren, der af mange betragtes som en af de allerbedste i spillet nogensinde. Han dominerede Wimbledon med fem sejre i træk fra 1976 til og med 1980.

Efter karrieren grundlagde han tøjmærket ’Björn Borg’, der blandt andet er kendt for at specialisere sig i undertøj. Han holdt sig væk fra Wimbledon i hele 19 år, og han ville efter eget udsagn blive ’sindssyg’ af at skulle træne. Alligevel træner han sin teenagesøn nu.

»Jeg er en tennisfar nu,« konstaterer han over for CNN og fortæller, at han bruger det meste af sin tid i Stockholm på sit tøjmærke.

Sådan ser han ud i dag: Her ses Björn Borg under Wimbledon i 2016. Pandebåndet er gået på pension.

Her ses Björn Borg under Wimbledon i 2016. Pandebåndet er gået på pension.

Her ses Björn Borg under Wimbledon i 2016. Pandebåndet er gået på pension. Foto: LEON NEAL

Pete Sampras

Dengang: En ung Pete Sampras (th.) sammen med den senere rival Andre Aggasi (tv.). Dengang håret stadig var langt. Her har de netop tabt David Cup-finalen i 1991.

En ung Pete Sampras (th.) sammen med den senere rival Andre Aggasi (tv.). Dengang håret stadig var langt. Her har de netop tabt David Cup-finalen i 1991.

En ung Pete Sampras (th.) sammen med den senere rival Andre Aggasi (tv.). Dengang håret stadig var langt. Her har de netop tabt David Cup-finalen i 1991. Foto: STAFF

Kendt for sin voldsomme og dominerende serv var der ingen andre, der kunne overgå amerikanske Sampras i en lang årrække. Fra 1993 til 2000 vandt han Wimbledon hele syv gange og ragede alt, hvad der hed grand slams til sig. Hele 14 af slagsen.

Han stoppede karrieren i 2002 og har siden dedikeret sig til sin familie og sine børn. Men han følger stadig med i tennis.
»Jeg har to børn på 10 og 13. Der er meget kørsel frem og tilbage. Lektier. Jeg spiller lidt tennis her og der. Jeg spiller lidt golf, men jeg er mest sammen med mine børn,« lyder det fra Sampras, der bestemt vandt penge nok i sin karriere til at hygge sig resten af sine dage.

Sådan ser han ud i dag: Sampras (i midten, red.) hygger sig med børnene, men han får spillet lidt tennis her og der. Her er han til Australian Open i 2014.

Sampras (i midten, red.) hygger sig med børnene, men han får spillet lidt tennis her og der. Her er han til Australian Open i 2014.

Sampras (i midten, red.) hygger sig med børnene, men han får spillet lidt tennis her og der. Her er han til Australian Open i 2014. Foto: PETAR KUJUNDZIC

John McEnroe

Dengang: Her bryder John McEnroe Björn Borgs dominans i Wimbledon ved at vinde finalen i 1981.

Her bryder John McEnroe Björn Borgs dominans i Wimbledon ved at vinde finalen i 1981.

Her bryder John McEnroe Björn Borgs dominans i Wimbledon ved at vinde finalen i 1981. Foto: STF

Den amerikanske legende definerede i en lang periode ordet ’rasende’, men det gjorde ham til gengæld også til en af de bedste med blandt andet tre Wimbledon-triumfer. Han indrømmede dog efter karrieren, at han i seks år havde taget stærke steorider, der var beregnet til heste.

Den nu 57-årige McEnroe har brugt tiden efter karrieren på at være tv-kommentator og træner, men han tog en lang pause, og først i 2016 er han vendt tilbage til trænergerningen, hvor han træner den canadiske tennisspiller Milos Raonic. En spiller, han spår til at vinde Wimbledon i fremtiden.
»Det ville være rart at gøre en forskel,« siger han selv om sin motivation til trænergerning.

Sådan ser han ud i dag: Temperamentet har han stadig. Nu er han bare blevet træner. McEnroe har dog fået lidt grå lokker på dette billede fra september 2016.

Temperamentet har han stadig. Nu er han bare blevet træner. McEnroe har dog fået lidt grå lokker på dette billede fra september 2016.

Temperamentet har han stadig. Nu er han bare blevet træner. McEnroe har dog fået lidt grå lokker på dette billede fra september 2016. Foto: ALF

Andre Agassi

Dengang: Her ses Agassi i aktion i 1992. Dengang håret var langt.

Her ses Agassi i aktion i 1992. Dengang håret var langt.

Her ses Agassi i aktion i 1992. Dengang håret var langt. Foto: DERRICK CEYRAC

Agassi formåede at vinde Wimbledon en enkelt gang, hvor han kæmpede indædt mod rivalen Pete Sampras. Det gjorde sig egentlig gældende i alle de store turneringer. Agassi vandt otte grandslams og fik en OL-medalje af guld om halsen på amerikansk hjemmebane i Atlanta i 1996.

Han stoppede karrieren i 2006, og den i dag 46-årige Aggasi indrømmer, at sporten har tæret på ham.

»Jeg er 46 år gammel, og i ny og næ har jeg problemer med at få mine sko på om morgen. Der er ingen tvivl om, at min krop er ældre end min alder«, sagde han til CNN i september.
Privat er han gift med en anden tennisspiller – Steffi Graff. Desuden har han skrevet den meget anmelderroste selvbiografi ’Open’ om sin karriere.

Sådan ser han ud i dag: Håret røg i løbet af karrieren og er blevet væk siden. Agassi spiller her tennis ved en showturnering i 2014 i Singapore.

Håret røg i løbet af karrieren og er blevet væk siden. Agassi spiller her tennis ved en showturnering i 2014 i Singapore.

Håret røg i løbet af karrieren og er blevet væk siden. Agassi spiller her tennis ved en showturnering i 2014 i Singapore. Foto: EDGAR SU

Steffi Graf

Dengang: Steffi Graf fandt måske inspiration hos Borg, for hun flirtede også med pandebåndet igennem sin karriere. Men mest af alt vandt hun bare.

Steffi Graf fandt måske inspiration hos Borg, for hun flirtede også med pandebåndet igennem sin karriere. Men mest af alt vandt hun bare.

Steffi Graf fandt måske inspiration hos Borg, for hun flirtede også med pandebåndet igennem sin karriere. Men mest af alt vandt hun bare. Foto: TOM MIHALEK

Mange mener, at hun var den bedste kvindelige tennisspiller nogensinde, hvor hun dominerede sporten fra slutningen af 80’erne op igennem 90’erne. Hun vandt næsten alt – udover de 22 grandslams, en rekord som Serena Williams senest har tangeret. Desuden er hun den spiller, der har ligget nummer 1 på verdensrangslisten i længst tid. Hendes 377 uger som etter er ikke blevet slået endnu.

I dag er hun 47 år gammel og har det godt med at være ude af rampelyset. Hun bruger sin tid med ægtefællen Andre Agassi . Sammen driver de en organisation, der hjælper børn, som er blevet traumatiseret af krig eller vold.
»Det er et travlt liv, men ikke så meget på banen mere,« siger hun til CNN og tilføjer, at hun fokuserer mest på sin familie.

Sådan ser hun ud i dag: Tyske Graf har fokuseret sit liv på familien efter karrieren. Billedet her er fra 2012.

Tyske Graf har fokuseret sit liv på familien efter karrieren. Billedet her er fra 2012.

Tyske Graf har fokuseret sit liv på familien efter karrieren. Billedet her er fra 2012. Foto: STEVE MARCUS

Previous
Next