Skip to Content

Wednesday, August 5th, 2020

Indonesische politie verijdelt terreuraanslag met raketten op Singapore

Closed
by August 5, 2016 General

Door: redactie
5/08/16 – 17u19  Bron: Belga
Dit was het doelwit van de terroristen: Marina Bay, met op de achtergrond het Marina Bay Sands Hotel. © epa.

De Indonesische politie heeft zes islamitische militanten opgepakt die een terreuraanslag hadden gepland op Marina Bay in Singapore. De moslimextremisten wilden vanaf het nabijgelegen Indonesische eiland Batam raketten afvuren op de stadstaat.

Marina Bay is het hart van de Singaporese binnenstad waar ook het 55 verdiepingen tellende hotel Marina Bay Sands is gevestigd, dat een 150 meter lang zwembad op het dak heeft. Rond de Marina-baai vindt ook jaarlijks een nachtelijke Formule 1-race plaats.

De zes verdachten werden op Batam op nog geen 30 kilometer ten zuidoosten van Singapore opgepakt. Hoe ver de aanslagplannen stonden, is niet duidelijk.

Berucht
De arrestanten zouden banden hebben met de beruchte Indonesische extremist Bachrun Naim, die volgens de politiewoordvoerder in Syrië aan de zijde van de terreurorganisatie Islamitische Staat vecht.

Bedreigingen
Singapore heeft al aangekondigd de veiligheidsvoorzieningen aan haar kusten te verstrengen. Minister van Binnenlandse Zaken Kasiviswanathan Shanmugam zei dat de stadstaat al lang voor mogelijke aanslagen op zijn hoede is en neemt de bedreigingen ernstig.

Previous
Next