Skip to Content

Kæmpevækst hos fynsk robotvirksomhed: Har tredoblet omsætningen og fordoblet medarbejderstaben på ét år

Closed
by December 18, 2017 General

Den fynske robotproducent Mobile Industrial Robots har nået målet om at tredoble sin omsætning i 2017. De budgetterede 75 millioner kroner i omsætning er nået, og målet for 2018 hedder 200 millioner.

Der er fart på hos robotvirksomheden Mobile Industrial Robots – eller bare MiR – som nu har nået det ambitiøse mål at tredoble omsætningen på blot ét år. Virksomheden, der har hovedkontor i Odense, oplyser, at målet om 75 millioner kroner i omsætning i 2017 nu er nået med de seneste ordrer, og at barren ikke sænkes i 2018, hvor målet er en omsætning på 200 millioner kroner.

I 2017 er antallet af medarbejdere desuden mere end fordoblet fra 27 til 60, og planen er, at medarbejderstaben udvides med yderligere 50 ansatte i det kommende år.

– Det handler naturligvis om at læse markedet og analysere udviklingen, og vi så nogle positive tendenser i 2016. Men vi sigtede meget højt og også højere, end vi vidste, om vi kunne ramme, udtaler MiRs administrerende direktør, Thomas Visti.

– Jeg siger altid lidt frækt, at hvad der sker på tre måneder hos MiR, sker på tre år i andre virksomheder, og den hastighed, vi er vokset med både i organisationen og i forhold til omsætningen, fortæller lidt om tempoet her, tilføjer direktøren i virksomheden, der blev stiftet i 2013.

Ordrer fra Adidas og Unilever

Ifølge direktøren skyldes væksten i 2017 primært ordrer fra multinationale virksomheder, som køber store antal af mobile robotter hos MiR. Blandt kunderne er virksomheder som Airbus, Unilever og sportsgiganten Adidas. En fjerdedel af leverancerne i år er gået til amerikanske virksomheder, mens det tyske marked aftog 20 procent og det kinesiske 15 procent.

I løbet af året har MiR åbnet afdelinger i Shanghai, Barcelona, Singapore og Dortmund for at komme tættere på markederne. Næste år åbner en afdeling San Diego i USA, hvor der allerede er kontor i New York. Desuden er der aftaler med 120 distributører fordelt på 40 lande.

Også herhjemme har virksomheden ekspanderet. Hovedkontorets areal i Odense fordobles, og et nyt, stort testcenter er kommet i brug i løbet af i år.

Ifølge Thomas Visti skyldes den store vækst i 2017 ikke mindst lanceringen af den nye robot MiR200, som kan løfte 200 kilo og trække 500 kilo efter sig.

– MiR200 har fået en god modtagelse og udgør en stor del af vores salg. Produktet imødekommer nogle klare behov i markedet og øger anvendelsesmulighederne. Vi har i år også lanceret et nyt, ekstremt brugervenligt interface til vores robotter, som selv medarbejdere uden programmeringserfaring kan anvende. Det har gjort det endnu mere enkelt for vores kunder at implementere og anvende robotterne, forklarer han.

Previous
Next