Skip to Content

Thursday, December 12th, 2019

Kårer de største F1-talenter: Kevin bliver forbigået

Closed
by November 8, 2016 General

Kevin Magnussen er allerede fortid i Formel 1-manegen ifølge britiske Sky Sports.

Det danske håb er enten forbigået eller bare glemt på en liste over de største F1-talenter. Eller morgendagens stjerner om man vil.

Kevin Magnussen er dog ikke den eneste af den unge garde, som mangler på Sky Sports liste. Også Felipe Nasr, Brasilien og Daniil Kvyat, Rusland savnes.

Når Felipe Massa (Williams) og Jenson Button (McLaren) stopper ved månedens udgang efter det sidste VM-løb i Abu Dhabi, vil den dobbelte verdensmester Fernando Alonso (McLaren) med sine 35 år holde tilbage og være den ældste kører på start-gridden i næste sæson.

Samtidigt vil feltet med – sandsynligvis – tre teenagere til start få banket gennemsnitsalderen i bund.

Max Verstappen (Red Bull) Esteban Ocon (meldes snublende nær Force India), den nyankomne Lance Stroll (Williams) er henholdsvis 19 år, 19 år og 18 år.

Det vil være for bare få år siden have været et særsyn.

En vis Sebastian Vettel, Tyskland debuterede tilbage i 2007 i USA i en alder af 19 år, og før ham havde der kun været fem teenagere siden Formel 1-starten tilbage i 1950, og en af dem var i øvrigt feltets kommende ’grand old man’, Fernando Alonso.

Da Max Verstappen vandt i Spanien tidligere på året, blev ’den flyvende hollænder’ den yngste vinder og første teenager nogensinde og slettede Sebastian Vettel fra en af Formel 1’s mange rekordlister.

Tre andre i feltet er ikke meget ældre end de tre ungersvende.

Det drejer sig om Carlos Sainz, (Toro Rosso), Pascal Wehrlein, (Manor) og Daniil Kvyat (Toro Rosso), der alle er 22 år.

I næste ‘startrække’ findes Kevin Magnussen på 24 år og de to jævnaldrende, Felipe Nasr og den anden nye i feltet, Stoffel Vandoorne (McLaren), som danskeren har kørt mod i bl. a. Renault 3.5 World Serie og Formel 3.

At hverken Kevin Magnussen eller Felipe Nasr er med på listen over F1’s største talenter, kunne skyldes, at de fortsat er i venteposition hos Renault og Sauber, men det samme gælder de to Mercedes-lærlinge, Pascal Wehrlein og Esteban Ocon.

De er i samme situation og er heller ikke bekræftet som kørere i næste sæson hos enten Manor eller Force India, selv om det ligger i luften, at de to vil blive en del af en pakkeløsning.

Mercedes skal levere motorer til de to teams, og det vil blive en god rabatpris, hvis et Mercedes-talent vil få en plads.

Det var den modsatte model, som Renault brugte, da teamet i lang tid forsøgte at få Red Bulls juniorteam, Toro Rosso, til at slippe Carlos Sainz.

Så ville Red Bull kunne have købt motorer hos Renault til en god pris.

Ferrari har i denne sæson haft reserven, Esteban Gutiérrez, Mexico  ’udlånt’ til det nye Formel 1-mandskab,  Haas, så det er ikke ualmindeligt, at sport og forretning blandes sammen.

formel-1-belgien-valtteri-bottas-fin-ankommer-til-banen Formel 1 – 3. nov. 2016 Stort F1-team sætter navne på kørere: Det betyder det for Kevin

Teamduellen hos Renault

Kevin Magnussen: 7 point
Jolyon Palmer: 1 point

Her er der ingen tvivl om, hvem der står bedst. Renaults placering som nier i konstruktør-VM er sikret af Kevin Magnussen — allerede efter hans imponerende syvendeplads i Rusland. Pointet i Singapore var et mindre mirakel taget Renaults fart den weekend i betragtning.

Da Jolyon Palmer i Malaysia scorede sit ene point, udnyttede han dygtigt alle andres uheld. Til gengæld smed briten point i Ungarn efter en underlig rutsjetur i slutningen af løbet.

Kvalifikation:

Kevin Magnussen: 12
Jolyon Palmer: 7

Om lørdagen fører danskeren klart, og danskerlejren vil argumentere for, at dominansen er endnu større. I Canada vandt Palmer kun, fordi Magnussens racer ikke blev klar til kvalifikation. Og i Ungarn under våde forhold og med mange røde flag dummede teamet sig, så danskeren ikke nåede at sætte en rigtig tid.

Fra Jolyon Palmers synspunkt vil man derimod fokusere på, at han siden netop grandprixet i Ungarn har slået teamkammeraten med 5-4 — inklusiv det ødelagt chassis i Mexico.   

Grandprixerne:

Kevin Magnussen: 10
Jolyon Palmer: 8

Monacos Grand Prix er pillet ud, fordi begge udgik — ganske vist på vidt forskellig vis. Jolyon Palmer mistede herredømmet i lige linje, mens Kevin Magnussen blev ramt af et russisk missil.

Danskeren kan med rette ærgre sig over, at han op til løbet var markant bedst både på Spa og Malaysia, inden de løb blev ødelagt af crash og sammenstød, mens den rodede kvalifikation i Ungarn stod i vejen for en oplagt chance for point.

Jolyon Palmer-fans vil bemærke, at briten har forbedret sig mærkbart siden sommer og har været ramt af flere tekniske uheld end danskeren. Fem gange er briten ikke klassificeret mod danskerens tre.

magnussen-har-forlaenget-optionen-med-renault EKSTRA Sport og Spil Kevins dilemma: Sådan er danskerens tankegang

Previous
Next