Skip to Content

Friday, February 28th, 2020

Kazahstanul a cerut liberalizarea regimului de vize cu UE

Closed
by March 30, 2016 General

Preşedintele kazah Nursultan Nazarbaev a cerut de la UE regim fără vize în cazul călătoriilor pe termen scurt pentru cetăţenii din Kazahstan. Nazarbaev a afirmat acest lucru în timpul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„I-am cerut domnului Juncker ca regimul fără vize pe care Kazahstanul deja l-a oferit cetăţenilor UE (pentru călătorii de 15 şi 30 de zile), sa fie oferit în oglindă şi pentru cetăţenii noştri”, a spus Nazarbaev.

În luna iulie 2015, Kazahstan a anulat vizele de scurtă şedere pentru resortisanţii din 19 ţări ani: Australia, Ungaria, Italia, Monaco, Belgia, Spania, Olanda, Norvegia, Suedia, Malaysia, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Germania, Finlanda, Franţa, Elveţia şi Japonia.

Până la 31 decembrie 2017 cetăţenii acestor ţări pot intra în Kazahstan fără viză şi petrece până la 15 zile. Oamenii de afaceri au dreptul să-şi prelungească perioada de şedere în Kazahstan până la 30 de zile.
 
 

Previous
Next