Skip to Content

Wednesday, August 12th, 2020

Kinesisk stjerne nægtede at sige tak: Alle andre ville blive straffet

Closed
by April 23, 2017 General

Lin Dan røg lørdag overraskende ud af China Masters. Umiddelbart efter kampen kom han i fokus, da han nægtede at sige tak for kampen til en dommer.

Se China Master på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Kinesiske Lin Dan havde før lørdagens semifinale i China Masters vundet 14 kampe i træk, men det satte landsmanden Bin Qiao en stopper for, da han overraskede stort og besejrede verdensstjernen i tre sæt. 

Men efter kampen var det ikke det overraskende resultat, der fangede opmærksomheden hos TV 2 SPORT’s badmintonekspert Jim Laugesen. Han bed i stedet mærke i, at Lin Dan ikke ville sige tak for kampen til den ene af dommerne. 

– Han sagde simpelthen ikke tak til servedommeren. Han var på vej derover, men så vendte han om og gik tilbage, lød det fra Laugesen, da han så, at kineseren gik hen til sin egen bænk i stedet for at sige tak for kampen til servedommeren.

.. så tyder det jo på, at der er specielle regler, bare fordi han hedder Lin Dan

Jim Laugesen

Årsagen til det manglende håndtryk skal, ifølge Jim Laugesen, findes i, at kineseren midtvejs i tredje sæt blev dømt for en fejlserv, som han ikke var helt tilfreds med.  

– Det er vildt mærkeligt, og det klæder ham ikke. Jeg tror, det er på grund af en enkelt fejlserv, og det var altså ikke derfor, han tabte. Slet ikke. 

– Alle andre ville blive straffet eller som minimum få en påtale, når man laver sådan noget. Det får han ikke, og så tyder det jo på, at der er specielle regler, bare fordi han hedder Lin Dan, siger Jim Laugesen.  

Lin Dan har været i storform på det seneste, hvor han har vundet både Singapore Open og Malaysia Open. Derfor var han også favorit til at vinde China Masters for sjette gang i karrieren. 

– Han har jo spillet rigtig godt på det seneste, men det her lignede altså en slagen mand, der havde brug for en undskyldning for sit nederlag, siger Jim Laugesen. 

Finalen bliver et rent kinesisk opgør, når Bin Qiao møder Houwei Tian.

Previous
Next