Skip to Content

Kjørte av veien og endte i en bekk. Så gikk turistene for å ta bilder

Closed
by December 28, 2017 General

(Dagbladet): Rundt klokka 12.45 kjørte en finskregistrert bil av E10 i Lofoten.

Ferden endte i en bekk, før de turistene om bord spaserte ut på stranda for å fotografere de vakre omgivelsene.

KJØRTE AV VEIEN: Den finskregistrerte bilen. Foto: Arthur Pantalian Veines
Vis mer

Det melder Lofotposten om ulykka som fant sted ved Ramberg i Flakstad kommune. Overfor avisa oppgir politiet at turistene, som opprinnelig er fra Singapore, kom uskadd fra opplevelsen.

​- Redningsbilen var der i firetida, sier Marius Skålvoll, operasjonsleder i Nordland politidistrikt, da Dagbladet tar kontakt.

I EKSTASE: Både tilskuere og deltagere i surfekonkurransen Lofoten Masters var i ekstase da en sprekkhogger-familie på tre svømte helt inne ved vannkanten. Video: Ståle Sjøvoll.
Vis mer

Uanfektede turister

Arthur Pantalian Veines fra Vestvågøy var på vei mellom i retning Moskenes da han oppdaget bilen, og tok en prat med turistene rundt klokka 13.15. Dette etter å først ha passert en annen utkjørsel rundt en kilometer unna ulykkesstedet.

KJØRTE UT: Bilturen endte med utkjørsel, men de om bord var uskadd. Foto: Arthur Pantalian Veines
Vis mer

– De snakket dårlig engelsk, men det virket som at det gikk veldig bra med dem. De var på fotosafari, og hadde kledd seg etter forholdene, sier Veines til Dagbladet om de relativt uanfektede turistene fra Singapore.

– Det var litt tragikomisk, legger Veines til.

Spektakulær natur

Han forteller at det aktuelle strekket av E10 er relativt rett, og at forholdene ikke var vanskeligere enn vanlig vinterføre.

VAKKER STRAND: Mange stopper opp ved Ramberg for å ta bilder. Foto: Arthur Pantalian Veines
Vis mer

Området der ulykka fant sted er imidlertid meget naturskjønt. Dermed tiltrekker det seg også store mengder turister.

– Det er spektakulært og eksotisk. Når vi som bor der av og til stopper opp for å ta bilder, forstår jeg godt at man kan kjøre av veien, sier Arthur Pantalian Veines til Dagbladet om saken først omtalt av Lofotposten.

ENDTE I EN BEKK: Den finskregistrerte bilen. Foto: Arthur Pantalian Veines
Vis mer

Stor vinterturisme

Forrige vinter omtalte NRK en turismeøkning på hele 37 prosent i Lofoten, noe som fikk reiselivssjef Elisabeth Dreyer til å juble,

– Det er to grunner til at turistene kommer hit. Det første er at det er blitt et merkenavn, og det andre er landskapet og naturen. Nå er det ikke bare Nord-Norge som kjenner til stedet, men Norge og verden forøvrig, sa Dreyer til NRK om de mange vinterturistene.

I samme intervju viste Dreyer til at vinter ikke er noe en finner overalt.

– De fleste kommer for å se og ta bilde av naturfenomenet nordlyset, for de ser på det som noe eksotisk. De andre kommer for å se de alpine fjellene som stuper rett i havet, sa Elisabeth Dreier overfor kanalen.

Lik Dagbladet på Facebook
Previous
Next