Skip to Content

Lelystad – Duidelijkheid vliegroutes laat op zich wachten

Closed
by December 21, 2016 General

Het lukt staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu niet om nog voor de kerst met een exacte planning te komen voor de luchtverkeersleiding rond Lelystad Airport. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft meer tijd nodig. Dat schrijft Dijksma aan de Tweede Kamer.

Toetsing
Vorige maand gaf de staatssecretaris nog aan dat ze voor het kerstreces met meer informatie zou komen. LVNL en het ministerie van Defensie zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met de nieuwe vliegroutes. Dijksma wil voor de zekerheid een extern bureau een toetsing laten uitvoeren. Dit bureau, Helios, boog zich in het verleden ook over de vliegroutes boven Londen, Dubai en Singapore. Helios verwacht in februari klaar te zijn.

Uitstel door arbeidsconflict
Door een arbeidsconflict met luchtverkeersleiders is er ruim een half jaar niet aan de vliegroutes rond Lelystad Airport gewerkt. Bovendien is de aansluiting van de lagere routes op de hogere routes zeer ingewikkeld. Dit alles zorgde ervoor dat vorige maand duidelijk werd dat Lelystad Airport met een jaar vertraging pas in april 2019 open kan.

Previous
Next