Skip to Content

Londen, Hyde Park, Speakers corner – Discussies over religie & het leven – VideoLijst

Closed
by December 30, 2016 General

Salam aleykoum(Vrede zij met jullie),

Ik wil hier dus mijn topic openen met betrekking tot speakers corner. Ik kijk al een tijdje gefascineerd naar wat er in Londen is ontstaan. Namelijk een stuk grond waar mensen met verschillende visies over het leven en religie samenkomen en discusseren. Dat gaat vaak op verschillende manier het kan een leerzame, grappige en misschien zelfs onaangename manier gaan. Maar uiteindelijk is het interessant om te weten waar mensen over spreken en wat het nou eigenlijk inhoudt?

Ik hoop dat jullie er ook de interesse in kunnen vinden en net als mij echt een fan worden van speakers corner.

Waarschuwing: Het is wel in het Engels en zonder ondertiteling, Dus degene die het niet kunnen verstaan. Ga nou eens een keer Engels leren.

Even nog wat info dus,

Speakers’ Corner is een gedeelte in het noordoosten van het Hyde Park, een koninklijk park in Londen, waar al van oudsher sprekers in het openbaar hun mening verkondigen over politiek, cultuur en religie, vaak staande op een zeepkist. Ook andere parken in Londen hebben zo’n plaats, maar Speakers’ Corner is de enige die ook echt zo gebruikt wordt. Slechts twee onderwerpen zijn verboden om over te praten: de Britse koninklijke familie en het omverwerpen van de regering van Groot-Brittannië.

Oorspronkelijk stonden op de plek van Speakers’ Corner de galgen van Tyburn. De ter dood veroordeelden mochten voor ze werden opgehangen nog eenmaal vrijuit hun zegje doen. Sinds 1783 werd hier niemand meer opgehangen, maar de gewoonte dat mensen hier in het openbaar hun mening konden geven bleef bestaan.

In navolging van Londen is er sinds 1 september 2000 ook een Speakers’ Corner in Singapore en verder in Sydney, Port of Spain en Amsterdam. In Amsterdam bestaat de Speakers’ Corner sinds 2005 in het Oosterpark als Spreeksteen.

P.S: Wil je echt een diep debat aangaan betreft de onderwerpen, ik geef je de refenties om de spreker(s) te benaderen. Indien dat mogelijk is natuurlijk

Previous
Next