Skip to Content

Maryna Zanevska wordt derde Belg op WTA-ranking na Wickmayer en Flipkens

Closed
by October 24, 2016 General

Yanina Wickmayer, 52e, en Kirsten Flipkens, 62e, winnen maandag allebei een positie op de nieuwe WTA-ranking. Maryna Zanevska stijgt 25 plaatsen en is als nummer 128 de derde Belg op de ranglijst.

De 23-jarige Zanevska, een Oekraïense die sinds kort voor België uitkomt, won afgelopen weekend het ITF-toernooi in Franse Joué-Les-Tours. Het was haar eerste titel sinds ze vorige maand de Belgische nationaliteit verwierf.

Op de wereldranglijst wipt Zanevska over Elise Mertens (132e, +1) en Alison Van Uytvanck (138e, -21).

Helemaal bovenaan de ranking zijn er geen verschuivingen in de top tien. De Duitse Angelique Kerber, die deze week voor het eerst de Masters wil winnen, is al zeker dat ze het jaar als nummer 1 zal afsluiten. De Amerikaanse Serena Williams staat tweede voor de Poolse Agnieszka Radwanska, die haar titel op de WTA Finals in Singapore verdedigt. Dan volgen de Roemeense Simona Halep en de Tsjechische Karolina Pliskova.

Svetlana Kuznetsova verlengde haar titel voor eigen volk in Moskou en dwong zo als achtste en laatste een ticket af voor de Masters. De Russin behoudt de negende plaats.

De Roemeense Monica Niculescu toonde zich de beste op het toernooi van Luxemburg en stijgt veertien plaatsen naar nummer 37.

Previous
Next