Skip to Content

Monday, September 28th, 2020

N-Korea belooft “meedogenloze reactie” 14/04 – 17:35 Het Noord-Koreaanse leger belooft een “meedogenloze reactie” op elke provocatie van de Verenigde …

Closed
by April 14, 2017 General

Het Noord-Koreaanse leger belooft een “meedogenloze reactie” op elke provocatie van de Verenigde Staten. Dat bericht het officiële persagentschap KCNA. Pyongyang zou zich dit weekend wel eens kunnen wagen aan een nieuwe nucleaire test, wat eerder al tot dreigende taal leidde van de Amerikaanse president Donald Trump.

Vorig weekend stuurden de VS het vliegdekschip USS Carl Vinson van Singapore naar het Koreaanse schiereiland in het westen van de Stille Oceaan, onder meer vergezeld van verschillende rakettenkruisers. Noord-Korea zegt dat het zal reageren op de “dwaze” ontplooiing van die vloot en zegt dat het klaar is voor oorlog.

In het bericht van KCNA staat dat het Noord-Koreaanse leger de Amerikaanse basissen in buurland Zuid-Korea “in enkele minuten zal verpulveren”, net als het Zuid-Koreaanse presidentiële paleis. “Hoe meer grote doelwitten zoals nucleaire vliegdekschepen, hoe groter de impact van onze meedogenloze aanvallen zal zijn”, luidt het.

Verjaardag stichter
Morgen viert het communistische regime de 105de verjaardag van zijn stichter Kim Il Sung. Dergelijke ceremonies zijn vaak een voorbode voor een militaire ontplooiing. Volgens persagentschap Reuters hebben de zowat 200 buitenlandse journalisten die voor de ceremonie in Pyongyang zijn bovendien de opdracht gekregen om zich voor te bereiden op een “groot en belangrijk evenement”.

Lees ook: “Ook zonder China pakken we Noord-Korea aan”en Straks nieuwe test Noord-Korea?

Bekijk ook:

Previous
Next