Skip to Content

Nauwelijks nog Chinese toeristen op Zaanse Schans ZAANDAM Bij kaasboerderij Catherina Hoeve op de Zaanse Schans merken ze een sterke terugloop van Chinese toeristen. De terroristische dreigingen en …

Closed
by August 31, 2016 General

ZAANDAM Bij kaasboerderij Catherina Hoeve op de Zaanse Schans merken ze een sterke terugloop van Chinese toeristen. De terroristische dreigingen en aanslagen in Europa zouden hieraan ten grondslag liggen.

“Tot noch toe hebben wij al zo’n 200 touringcars minder geteld”, vertelt medewerker Laura van der Laan. De Chinezen die nog wel een bezoek aan Zaandam brengen, komen volgens Laura vooral op eigen initiatief of in familieverband. De grote groepen slaan de Zaanse Schans over. “Hopelijk trekt het snel weer aan, de Zaandam is een hele leuke plek om te bezoeken.”

Lees ook: “Noord-Holland wordt volgend jaar overspoeld door Thaise toeristen”

“Nederland is een doorreisland. Chinezen die in groepsverband reizen beginnen vaak in Nederland, om vervolgens ‘s door te reizen naar Brussel en Parijs. Door de recente aanslagen in die steden kiezen zij nu voor een ander reisschema.”

Ondanks het uitblijven van grote groepen Chinese toeristen, hebben andere reizigers het prima naar hun zin. Een pas getrouwd stel uit Singapore vindt het jammer dat sommige mensen besluiten niet te komen: “Dit is precies wat de terroristen willen: mensen weerhouden van wat ze eigenlijk willen doen”.

Previous
Next