Skip to Content

Neen, Mugabe is niet dood

Closed
by September 3, 2016 General

‘Ja, ik was dood. En ik ben verrezen.’ Met die woorden begroette Robert Mugabe reporters op het vliegveld in Harare. Er werd gespeculeerd over het lot van de Zimbabwaanse president nadat zijn vliegtuig plots in Dubai landde.

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe, ondertussen al 92, keerde zaterdag terug naar zijn land. Daarmee maakte hij meteen een eind aan de geruchten dat hij was gestorven of een hartaanval had gekregen op een vlucht van Air Zimbabwe.

‘Ik ben een aantal zaken gaan uitklaren met mijn kind in Dubai’, vertelde hij bij zijn aankomst op de internationale luchthaven van Harare aan journalisten. En hij voegde eraan toe: ‘Ja, ik was dood, het is waar, ik was dood. En ik ben verrezen, zoals ik altijd doe als ik terug in mijn land kom. Ik besta weer echt.’

Mugabe verscheen het laatst in het openbaar na een vergadering van de Southern African Development Community in Swaziland. Zijn vlucht leek onderweg over de Indische Oceaan richting Singapore, waar hij zich geregeld laat behandelen, maar draaide af naar het noorden en landde in Dubai, volgens de website Flight Tracker.

In Zimbabwe is het protest tegen Mugabe’s Zimbabwe African National Union-Patriotic Front toegenomen de laatste weken. De bevolking klaagt over de verslechterende economie, corruptie, politiegeweld en het verouderde kiessysteem.

Previous
Next