Skip to Content

Noord-Korea Noord-Korea pakt Amerikaan op

Closed
by April 23, 2017 General

Het gaat om ene Tony Kim. Hij was betrokken bij hulpprogramma’s voor Noord-Korea. De reden van zijn aanhouding is niet bekendgemaakt. Naast Kim houdt Noord-Korea nog twee andere Amerikanen vast. In april vorig jaar veroordeelde een Noord-Koreaanse rechtbank de Koreaans-Amerikaanse zendeling Kim Dong-chul tot tien jaar dwangarbeid voor misdaden tegen de staat. Otto Warmbier, een student uit Virginia, is tot vijftien jaar dwangarbeid veroordeeld voor poging tot diefstal van een propagandavlag met de naam van de voormalige leider Kim Jong-il.

“Lomp beest”

Noord-Korea laat intussen weten klaar te zijn om het Amerikaanse vliegdekschip USS Carl Vinson tot zinken te brengen, dat opstoomt naar de Koreaanse wateren. De Noord-Koreaanse krant Rodong Sinmun vergeleek het vliegdekschip zondag met een “lomp beest”.

Volgens Rodong Sinmun zou Noord-Korea met een aanval op het vliegdekschip kunnen laten zien hoe het bewind in Pyongyang er militair voorstaat. De Amerikaanse vicepresident Mike Pence zei zaterdag dat een konvooi met marineschepen, waaronder de USS Carl Vinson, binnen enkele dagen de wateren bij Noord-Korea zal bereiken.

Het konvooi vertrok bijna twee weken geleden uit Singapore. Het stoomde echter niet rechtstreeks op naar de wateren bij Noord-Korea, maar voer eerst de andere kant op. Naar verluidt om te oefenen met de Australische marine.

Previous
Next