Skip to Content

Wednesday, February 26th, 2020

Prestaties McLaren-Honda waren 'vernedering' voor Alonso motorsport.com

Closed
by December 27, 2017 General

Fernando Alonso voelde zich aan het begin van het 2017-seizoen vernederd toen bleek dat de motoren van Honda niet verbeterd waren tijdens de wintermaanden. Dat zegt McLaren-teambaas Eric Boullier.

Na een tegenvallende start in 2015 recupereerde McLaren een jaar later met de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. De verwachtingen voor 2017 waren hoog, maar het nieuwe concept bleek een stap terug te zijn op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid. Boullier gaf toe dat die realiteit moeilijk te bevatten was voor Alonso. “Als competitief ingesteld persoon heeft hij de hele winter gewerkt aan de voorbereiding”, zei Boullier in gesprek met Motorsport.com. “Hij tekent in zijn hoofd uit hoe het seizoen zou moeten verlopen en dat motiveert hem nog meer omdat hij zijn eigen doelen wil behalen. Toen we in Barcelona kwamen en achteruit gegaan waren op motorisch gebied… Het was een mix van verdriet, vernedering en frustratie. Dat is niet goed.”

Alonso onthulde dat hij in Singapore met zijn vuist een gat in de muur sloeg nadat hij in de eerste bocht uitviel in een race waar McLaren kansen had op een goede prestatie. “Soms moet hij zijn frustraties kwijt, dat moest in het verleden ook zo nu en dan als hij aan het winnen was”, zei Boullier over het incident in Singapore. “Hij heeft nog zoveel spanning na een race en dat was ook het geval in Singapore. Hij weet vanbinnen dat hij beter kan. Hij weet dat hij de beste is, maar hij moet het laten zien. Ik denk dat hij ook een gat in de muur zal slaan als hij wint.”

Boullier denkt dat Alonso sterk voor de dag zal komen als McLaren zich weer in de voorhoede kan melden. Dat hoopt het team in 2018 te doen met Renault-motoren. “Ik vergelijk hem met een haai. Als hij bloed ruikt, duikt hij op zijn doel”, vervolgde Boullier. “En als hij voelt dat hij op het podium kan staan of competitief genoeg is, dan zal hij geen centimeter ruimte geven aan iemand anders. Er staat druk op het team, maar dat is alleen maar goed.”

Met medewerking van Matt Beer en Jonathan Noble

Lees ook:

توقف سيارة فرناندو ألونسو، مكلارين هوندا© صور ساتون موتورسبورت
توقف سيارة فرناندو ألونسو، مكلارين هوندا

Stroll denkt het ongelijk van critici te hebben bewezen

De 50 mooiste foto’s van Red Bull Racing in 2017

Boullier prijst Alonso: “Hij is van onschatbare waarde voor McLaren

Previous
Next