Skip to Content

Reginox uit Rijssen wint hoog aangeschreven internationale designprijs Red Dot Award

Closed
by April 15, 2016 General

Met een sifon zonder ruimtevretende zwanenhals won Reginox de Red Dot Award in de categorie Product Design. De Red Dot Award is een soort Oscar onder de designprijzen.

Behalve de roem komt het ontwerp van de sifon in het Red Dot museum in Essen (Dld) en Singapore te staan. Met deze prijs komt Reginox in het rijtje van onder meer Mercedes, Apple en Volvo die ook als eens een Red Dot hebben gewonnen.

Het ontwerp van de ruimtebesparende sifon is uniek. De sifon is bekend als de zwanenhals in de afvoerbuis onder de gootsteen onderin het keukenkastje. De zwanenhals dient er voor dat er geen nare luchtjes naar boven komen uit het riool. De sifon van Reginox heeft geen zwanenhals maar is een recht buisje met een uniek systeem zodat er geen luchtjes meer door kunnen. 

Ieder huishouden een geurstopper

Directeur Wim ter Steege noemt het winnen van de award een grote eer en erkenning voor het bedrijf. “Met name in het buitenland is de prijs erg bekend. Deze prijs bevestigd dat wij op de goede weg zitten met onze producten”, zegt ter Steege.

De geurstopper is net zo duur als een gewone sifon. “Als iedereen die een nieuwe keuken of badkamer deze geurstopper installeert verkopen we zo een miljoen van deze buisjes per jaar”, zegt ter Steege. “En dan hebben we het alleen over Nederland”.

Eenvoudige ontwerpen meestal de beste

De jury van de Red Dot Awards bestaat uit 41 juryleden die 5214 producten uit 57 landen hebben beoordeeld. Onder de inzenders zitten gerenommeerde internationale bedrijven. De geurstopper van Reginox ziet er eenvoudig uit en wint toch de prijs. “De eenvoudigste uitvindingen zijn meestal de beste”, aldus directeur Wim ter Steege.

Previous
Next