Skip to Content

Russinnen Makarova en Vesnina naar finale dubbelspel in Singapore De Russinnen Ekaterina Makarova en Elena Vesnina, de olympische kampioenen van het dubbelspel in Rio afgelopen zomer, hebben zich zaterdag geplaatst v…

Closed
by October 29, 2016 General

Makarova en Vesnina wonnen samen al achttien wedstrijden op rij. Foto: AFP

De Russinnen Ekaterina Makarova en Elena Vesnina, de olympische kampioenen van het dubbelspel in Rio afgelopen zomer, hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van het dubbelspel op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar).

Het Russische duo, vierde reekshoofd in Singapore, schakelde in de halve finales de Zwitserse Martina Hingis en de Indiase Sania Mirza uit met 3-6, 6-2 en 1-0 (10/6). Hingis en Mirza waren vorig jaar nog de winnaressen van de WTA Finals.

Makarova en Vesnina nemen het zondag in de finale op tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands en de Tsjechische Lucie Safarova, derde reekshoofd in Singapore. Mattek-Sands en Safarova toonden zich in hun halve finale in twee sets met 6-3 en 7-5 sterker dan het topreekshoofd van het toernooi, dat gevormd werd door de Françaises Kristina Mladenovic en Caroline Garcia. De wedstrijd duurde 1 uur en 29 minuten.

Mattek-Sands en Safarova wonnen dankzij hun overwinning in de halve finales nu al achttien wedstrijden op rij. Het duo is al ongeslagen sinds het begin van het US Open van afgelopen zomer. Na het US Open wonnen ze ook nog de toernooien in Wuhan en Peking. Zaterdag versloeg het Amerikaans/Tsjechische duo al voor de derde keer in korte tijd het Franse duo Garcia/Mladenovic. Eerder gaven ze elkaar ook al partij in de finales van het US Open en het toernooi in Peking.

Mattek-Sands en Safarova staan voor de eerste keer in de dubbelspelfinale van de WTA Finals. Voor Ekaterina Makarova en Elena Vesnina wordt het zondag de tweede dubbelfinale van de WTA Finals. In 2013 verloren ze de eindstrijd van de Chinese Peng Shuai en de Taiwanese Hsieh Su-Wei. .

Previous
Next